Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Tag børnene med i haven!

Der er mange fordele ved at tage børnene med i haven og lade dem få jord under neglene! Mange forældre har oplevet børns helt spontane glæde ved  havearbejde, men der er mange flere gevinster at hente. Skolehaver hitter i disse år, og flere og flere danske daginstitutioner har fået øjnene op for havedyrkning som pædagogisk redskab. Børnene tager ejerskab og ansvar for afgrøderne og lærer, hvor grøntsagerne kommer fra.

Hos Land oplever vi en stigende interesse og efterspørgsel efter plantekasser fra skoler og daginstitutioner. En af de institutioner, vi har leveret til, er Naturbørnehaven Troldehøj. Her indgår dyrkning af frugt og grønt i deres nye højbede som en del af den pædagogiske hverdag.

Frugt og grønt kommer ikke fra køledisken

Der er væsentlig pædagogisk værdi ved at engagere børn i havedyrkning, og i Troldehøj er det en integreret del af børnenes hverdag fra marts til oktober. Her er børnene blandt andet med til at klargøre jorden, indkøbe og så frøene og naturligvis høste frugten af arbejdet.

børn med til havearbejdet i Børnehaven Troldehøj
Børnene i Børnehaven Troldehøj i Fredensborg følger interesseret med i planternes vækst i højbedene og spørger utålmodigt til, hvornår de må spise tomaterne.

– Vi lærer børnene om bæredygtighed, og at grøntsager og frugter ikke kun findes i køledisken i Brugsen. Børnene deltager aktivt, og det giver dem ejerskab. De får et ansvar i at passe og pleje afgrøder, og de får en sund forståelse af hele processen fra frø til spiring til høst,siger Mille Klitgaard, der er pædagog i Naturbørnehaven Troldehøj, og påpeger, at havearbejdet også er sundt for børnenes fysik.

– Det er jo hårdt arbejde at grave jord og flytte det fra det ene sted til det andet, og det er dejligt at se, at vi har super stærke og sunde børn i Troldehøj, som ikke er bange for at tage fat i skovlen og få sved på panden, forklarer hun.

Såning i august

Børnene i Troldehøj har blandt andet sået tomater, forårsløg, radiser, peberfrugter, squash og salater i deres nye højbede af råjern, og sammen med bedsteforældrene har de plantet blomster i højbede af lærketræ.

Børnene passer blomsterne i højbedet
Børnene i Troldehøj har plantet hver en blomst sammen med deres bedsteforældre til bedsteforældredag i børnehaven.

Hvis du og dine børn endnu ikke er kommet i gang, kan I faktisk stadig nå at få frø og planter i jorden i år. Læs mere her om gode sensommerafgrøder.

Børnene med i haven
Sensommeren og det tidlige efterår er faktisk gode tidspunkter at så mange afgrøder. Her hjælper Karen og Kresten med at så spinat og vårsalat i højbede.

Skriv en kommentar