Sneglehegn

Sneglehegn

Sneglehegn til Land Classic højbede

Få dine planter for dig selv med sneglekanter

Højbede og plantekasser med sneglehegn, er nogle af Land Højbedes mest populære produkter. Sneglehegnene sikrer dine planter, blomster og afgrøder mod angreb fra dræbersnegle. Med disse sneglekanter kan du med andre ord sikre, at du får dine grøntsager og blomster helt for dig selv.

Hvad er et sneglehegn?

Et sneglehegn er et effektivt redskab, der hjælper dig af med de frustrerende snegle i dine bede. Et sneglehegn er nemlig lavet på en helt speciel måde, der forhindrer sneglene i at kravle over hegnet og op til dine planter. Det er en metode, der bliver brugt af mange danskere, som døjer med snegle i deres have og højbede. Værktøjet kan også kaldes for en sneglekant, da det faktisk blot er en kant, der skal sættes fast på dit højbed eller din plantekasse. Sneglekanten er udformet, så sneglen har meget svært ved at kravle over, og på den måde får du dine planter i fred for de forslugne snegle.

Pas på dine planter med et sneglehegn

Selvom en snegl i sig selv ikke er farlig, så er det et dyr, der kan skabe store frustrationer for mange, der dyrker planter og blomster. Små, almindelige snegle gør ikke altid den store skade i haven, og har man ikke mange af dem, så vil man måske heller ikke opleve de store udfordringer. Har man derimod mange dræbersnegle i haven, så kan det ofte ses på planterne, som sneglene gerne spiser af. Især nogle planter er på dræbersneglenes favoritliste, for eksempel elsker de salat og georginer. Planter du mange spændende ting i din have, kan det derfor også være med til at tiltrække disse dræbersnegle, som meget gerne vil gå i planterne, hvis de får mulighed for det.

Vil du gerne passe godt på dine planter, kan vores sneglekant til højbede og til plantekasser være en god løsning. Med vores sneglehegn til højbede og plantekasser er det nemt at holde dræbersneglene væk, så du ikke skal bekymre dig for, om dine planter bliver spist i haven.

Derfor bør du bruge et sneglehegn

Sneglen er ikke kun er dyr, der spiser ens planter i haven og er irriterende at træde på. Den kan samtidig bære rundt på nogle dårlige bakterier, som kan sidde fast på dine planter og grøntsager, når sneglen har kravlet henover dem. Da dræbersneglen er et dyr, som mange døjer med i deres have, er der efterhånden også blevet afprøvet og fundet på mange metoder til at undgå disse snegle. Nogle sætter fælder op, og andre fanger selv sneglene og afliver dem. Mange vælger også at bruge sneglegift i haven, som sneglene ikke kan tåle.

Der er mange metoder, men hvis du gerne vil finde en effektiv løsning, der hjælper dig af med sneglene på en mere skånsom måde, så kan en sneglekant eller et sneglehegn være vejen frem. Her dræber du ikke sneglene, men forhindrer dem blot i at kravle op til dine planter. Du undgår desuden også at gøre brug af gift i din have, som mange gange kan være skadeligt for andre dyr. Derved slipper du for at komme ud til hjemmedyrkede grøntsager eller andre planter, som er blevet spist op af sneglene.

Størrelserne på et sneglehegn

Bedene med sneglekanter fås i flere størrelser, så du kan finde præcis den størrelse der passer dine behov til haven, og sneglekanterne kan også købes separat. Vi har et godt udvalg af forskellige størrelser på vores sneglekant til højbede.

Da dit sneglehegn skal sidde fast på enten et højbed eller en plantekasse, vil størrelsen også skulle passe til dette, så der ikke er små åbninger, hvor sneglen kan smutte igennem. Har du eksempelvis et bed, der måler 40×40 centimeter, så skal du bruge 4 af vores sneglehegn på 40 centimeter, så der er en sneglekant til hver kant på dit bed.

40 centimeter er den mindste størrelse, vi kan tilbyde. Til store plantekasser eller højbede er det også muligt at købe sneglekanter, som kan forlænges, så de passer. Bare du husker at vælge sneglekanter i de samme længder som modulerne på højbedet eller plantekassen, kan du i princippet lave dit sneglehegn så langt det skal være. Selv med et stort bed er der derfor god mulighed for at beskytte det mod dræbersnegle i haven.

Materialer

Vores Land Classic sneglehegn kan købes i to forskellige materialer. Du har mulighed for at vælge materialet ubehandlet jern (kaldet jern/rust) eller galvaniseret jern. Vælger du jern/rust, får du et smukt og spændende farvespil efterhånden som det ubehandlede jern ruster og derfor får en rødlig og brunlig farve. Går du efter en klassisk stålgrå jernfarve, så er det galvaniseret jern, du bør vælge til din sneglekant.

Sådan monterer du sneglekanter på dine højbede

Vores sneglekanter monteres på dit højbed i en vinkel på 45 grader. Sneglekanterne klikkes helt enkelt fast på kanten af vores Land Classic højbede, og de kan også fjernes igen, hvis der skulle blive behov for det. Vær dog opmærksom på, at varianterne i jern, der ruster, med tiden kan ruste fast til kanten af højbedet.

Sneglekanterne kan også bruges på højbede i træ, hvor de skrues ned i overkanten af højbedet. Træet skal dog have en vis tykkelse for ikke at risikere at slå revner, når du skruer sneglekanterne i, minimum 3-4 cm. Du kan fint montere sneglekanterne på vores Land Wood højbede i lærketræ. Vi anbefaler at forbore for at undgå, at træet slår revner.

Hjørnebeskyttere og samlemuffer er tilbehør. Hjørnebeskyttere hæftes på hjørnerne, mens samlemufferne bruges til samlingen af lange højbede med sneglekant, hvor langsiderne er sammensat af flere moduler.

 

Brug for hjælp? Vi sidder klar i kundeservice.