Plantekasser i galvaniseret stål

Plantekasser i galvaniseret stål

Land Modern er vores ekstra robuste plantesystem – med flotte detaljer og kvaliteten helt i top.

Hvorfor dyrke i plantekasser?

Plantekasser er virkelig blevet populære de senere år, og det er der gode grunde til. Med plantekasser er det nemt at dyrke have hvor som helst, selv hvor pladsen er begrænset eller der ikke er fri jord tilgængelig. Det er ikke mindst en fordel i byerne, hvor mange heldigvis har fået øjnene op for, hvad grønne planter kan gøre for at skabe et rart og indbydende miljø på altanen og tagterrassen eller i gårdhaven. Men også i den store have er plantekasser fantastiske til at ramme planterne flot ind, skabe variation i uderummet, dele haven op i mindre rum med masser af trygge og intime hyggekroge, skærme af for rækken af skraldespande eller skabe en flot overgang mellem terrassen og græsplænen.

Hvorfor vælge plantekasser i galvaniseret stål?

Plantekasser i stål har flere fordele i forhold til træ- eller plastik kasser. For det første er stål et meget holdbart materiale, der kan modstå vejr og gnavende skadedyr bedre end træ eller plastik typisk kan, og som ikke er udsat for råd og svamp. Det betyder, at plantekasser i stål kan have en længere levetid og kræver mindre vedligeholdelse. De skal ikke males, imprægneres eller andet, så du kan koncentrere dig om at passe planterne. Og når du på et tidspunkt skal af med plantekassen igen, kan stålet genanvendes 100% og bortskaffes på en bæredygtig måde.

Vælg det rigtige materiale - rust eller galvaniseret

Har du besluttet dig for en plantekasse i stål bør du overveje, om du skal vælge en model i enten ubehandlet jern eller cortenstål, som ruster, eller en model i galvaniseret stål.

Galvaniseret eller forzinket stål er et klassisk byggemateriale, som indgår helt naturligt i både nyere og ældre byggeri – tænk bare på tagrender, gelændere, riste osv. Det anvendes for sit enkle og klassiske udseende og ikke mindst for sin lange holdbarhed. Plantekasser i galvaniseret stål er et stilrent og langtidsholdbart valg.

Det rustne look er dog også utroligt populært og klæder virkelig de grønne planter. Rustoverfladen er levende og naturlig, den bliver unik fra plantekasse til plantekasse og ændrer udtryk alt efter, om vejret er vådt eller solrigt. Vær dog opmærksom på, at rusten kan smitte af på underlaget, særligt i den første tid, mens overfladen er i gang med at ruste til, og særligt når stålet er vådt. I sidste ende er rusten også en tæring af stålet, så på et tidspunkt vil stålet ruste igennem. Her har cortenstål generelt set en længere levetid end ubehandlet jern, og materialetykkelsen spiller også en væsentlig rolle for levetiden.

Vores Land Classic plantekasser i galvaniseret stål er fremstillet af 1,5 mm ubehandlet jern eller galvaniseret stål, mens Land Modern plantekasserne er fremstillet af 2 eller 3 mm cortenstål eller magnelis stål, som er en særligt holdbar galvaniseret ståltype. Læs altid vejledningerne til de enkelte produkter for at se, hvordan du bedst fremmer en lang levetid for dine stål plantekasser.

Brug for hjælp? Vi sidder klar i kundeservice.