Plantekasser i cortenstål

Plantekasser i cortenstål

Land Modern planterkasser i cortenstål er ekstra robuste og har flotte detaljer

Brug plantekasser som byggeklodser til dit uderum

Plantekasser er en nem måde at skabe spændende haverum på. De kan bruges til at dyrke forskellige planter, der ellers ikke ville trives i det omgivende miljø, og de kan også bruges til at skabe kontrast og variation i haven. Plantekasser kan placeres på forskellige steder i haven, fx på terrasser, i gårdhaven eller langs stier, og de kan fyldes med jord, der passer til de planter, du ønsker at dyrke. Plantekasser kan også bruges til at skille forskellige haverum fra hinanden, fx ved at skabe en “grøn mur” mellem to haverum eller ved at opdele en stor terrasse i flere mindre haverum. Plantekasser er en fleksibel og kreativ måde at opbygge spændende haverum på.

Med vores Land Modern plantekasser i cortenstål får du endnu flere muligheder for at opbygge dit haverum på indbydende måder. Corten plantekasserne er robuste og kan uden problemer stables, så du nemt kan variere højden på dine bede og opbygge små 'landskaber' i flere niveauer. Det giver en helt anden form for dybde og perspektiv i din indretning af haven, og masser af muligheder for at skabe små afskærmede hyggekroge, hvor man får lyst til at opholde sig. Og så har man jo brug for et godt sted at sidde! Derfor har vi også udviklet forskellige typer af bænke og sæder, som passer sammen med plantekasserne i corten og binder dem sammen. Vores corten plantekasser fås naturligvis også med solide hjul, så det er let at flytte rundt på dem, selv når de er fyldt med tung jord og planter.

Plantekasser i cortenstål i byrummet

Vores corten planterkasser er også meget velegnede i byen og generelt i det offentlige rum, da de er robuste og kan holde til lidt af hvert. Det betyder, at de for eksempel kan bruges som afskærmning ved caféer og restauranter med udeservering, på åbne fællesarealer, i gårdhaver og taghaver og hvor som helst, hvor mange mennesker har deres daglige gang. Den flotte rustoverflade på plantekasserne i corten passer rigtig godt ind i byrummet, hvor corten er meget brugt – både på facader, som afgrænsning af belægninger og til noget så udbredt som kloakdæksler.

Hvorfor vælge plantekasser i cortenstål?

Cortenstål er blevet utroligt populært de senere år, ikke mindst på grund af den flotte og levende rustoverflade, som med sine skiftende rødbrune farver falder utroligt godt ind i de fleste udemiljøer. Men cortenstålet har også andre fordele. Cortenstål er en særlig stållegering, som ud over jern indeholder små mængder af andre metaller, herunder kobber. Det giver plantekasser i corten den egenskab, at de forholdsvis hurtigt danner en rusthinde i overfladen, som herefter beskytter stålet mod videre tæring. Dermed har corten plantekasser en længere levetid end plantekasser i andre ståltyper, som ruster. En anden fordel er, at rustdryp og afsmitning fra den rustne overflade er meget begrænset, når først plantekassen er rustet helt til i overfladen. Er man nervøs for rustpletter på underlaget, kan man derfor vælge at lægge noget ud under siderne af plantekassen i den første tid, indtil afsmitningen aftager.

Husk at isolere dine plantekasser

Vi anbefaler altid at isolere dine plantekasser, også plantekasser i corten. Brug for eksempel vores isoleringsmåtter, som er fremstillet af miljøgodkendt genbrugsplast og kan skæres til med en almindelig køkkensaks. Ved at isolere plantekassen indvendigt, beskytter du stålet mod direkte jordkontakt og forlænger dermed levetiden. Samtidig modvirker isoleringen hurtig udtørring af jorden i varme og tørre perioder. Skal plantekassen bruges til spiselige afgrøder, sikrer isoleringsmåtterne desuden, at de små mængder af kobber og andre metaller i stålet ikke trækker ud i jorden og ind i dine afgrøder i større mængder end hvad der er naturligt. Selvom metallerne alle findes naturligt i små mængder i almindelig jord og i mange fødevarer er det rart at være på den sikre side.

Brug for hjælp? Vi sidder klar i kundeservice.