Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Ingen jul uden syltede rødbeder

Vi har høstet de sidste rødbeder i højbedene i haven. Det passede lige til en dobbeltportion syltede rødbeder, så nu har vi nok til overfloden af pølser, skinker og lune leverpostejer på julens frokostborde.

rødbedehøst
Med de sidste rødbeder høstet tynder det ud i højbedene. Gulerødderne skal også høstes, inden de risikerer at få frostskader.

Nu er julen jo traditionernes tid, så denne gang valgte vi den helt klassiske rødbedeopskrift. Ingen krydderier eller andre dikkedarer – bare rødbeder, eddike og sukker. Nærmere bestemt 3/4 liter eddike og 400 gram sukker pr kg rødbeder.

rødbeder i patentglas
Flotte ser de ud! I år havde vi sået blandede rester af forskellige rødbedesorter. Resultatet er et festfyrværkeri af lyserøde nuancer!

Rødbederne blev kogt i letsaltet vand i ca. en time (de var store!). Det kogende vand blev hældt fra og erstattet af iskoldt vand i rigelige mængder, så rødbederne fik et temperaturchok. Det gør dem møre. Derefter var det let at fjerne skindet. De flåede rødbeder blev skåret i skiver og lagt i skoldede glas. Eddike og sukker fik et hurtigt opkog og blev hældt over. Låg på glassene med det samme. Det var det!