Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Sådan bliver mørke vinteraftener til grønne havedrømme

Ja, det er vinter, og det er ikke just nu, at trangen til at rode rundt i jorden er allerstørst. Men hvad skader det at drømme? Der er en række ting, som du allerede nu skal forholde dig til, hvis du vil nyde godt af din have anno 2014.
Har du – eller overvejer du at anskaffe dig højbede, så kan du bruge de mørke vinteraftener på at lege havearkitekt. Med højbedene fra Land Have får du nemlig ligeså fleksible muligheder, som du kender det fra LEGO-klodser.

Er du til trekanter, firkanter – eller er der en munk gemt i dig?
Det er din have, og derfor skal du selvfølgelig også selv bestemme, hvordan den skal se ud. Vi har skabt fleksible højbede, fordi vi ønsker at give dig mulighed for at være din egen havearkitekt. De gift- og vedligeholdelsesfrie højbede kan samles helt uden brug af værktøj og i et utal af former: klassiske kvadrater, trekanter, sekskanter, aflange plantekummer eller måske som en urtehave i et gammelt munkekloster. Du kan også anbringe flere højbede oven på hinanden som søjler, pyramider eller bygge dem sammen i dekorative figurer, som pryder året rundt. Se fx, hvordan du samler ’Margueritten’ eller ’Stjernen’ her på www.landhave.dk.

Vinteren er kold, men foråret kommer snart til højbedet
Selvom januar kan være lang, så er det marts, før vi får set os om. Og heldige højbede-ejere er de første, der får foråret at mærke. Højbede giver dig nemlig mulighed for at starte tidligere med at plante, fordi jorden bliver hurtigere varm. Planterne gror derfor også hurtigere, og du får derfor et større og tidligere udbytte. Desuden har højbede den fordel, at du kan plante tættere, da lugerækker er helt overflødige.

Og hvilken jord skal du så fylde i højbedet? Der er ingen grund til at købe dig fattig i dyr plantejord i pose – almindelig muldjord bliver porøs helt af sig selv, fordi du ikke går i højbedet. Du kan evt. fylde afklippede grene, kompost, græs og andet haveaffald i bunden af højbedet, inden muldjord fyldes i til sidst, regnormene vil elske dig for det!

Kan du li’ lugten af grønne fingre?
På sådan en iskold vinterdag kan man næsten længes efter lugten af gødning, men også kun næsten. Heldigvis kan du gøde jorden med andet end hestepærer og hønsemøg – organisk gødning fås nemlig både i pilleform og flydende. Du kan også lave din egen gødning ved at sætte brændenælder eller dyregødning i blød nogle dage. Det stinker, men det virker! Bruger du kompost, skal du blot lægge den i et lag øverst i højbedet, så sørger regnormene for at grave den ned.

Og hvorfor så organisk? Jo, for det første, fordi vores højbede i jern ikke tåler de salte, som kunstgødning indeholder. For det andet, fordi både du og miljøet har bedst af det organiske valg.

Skriv en kommentar

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.