Gør plads til hyggen – indret med højbede og bænke

12. januar 2023 - LandHave

Havearbejde kan være hårdt arbejde, og fordi haven aldrig stopper med at vokse, så er der altid noget at give sig til i haven. Men husker du at stoppe op, sætte dig og nyde alt det hårde slid? 

Teksten fortsætter under billedet.

Det er vigtigt at give sig tid til bare at være i haven og at nyde den. Derfor skal du altid huske siddepladser, når du indretter din have. Der er mange veje at gå, når det kommer til siddepladser, havemøbler kommer i mange udformninger, der er hængestole, hængekøjer og så er der bænke.

Bænken bliver ofte valg fra, til fordel for de populære loungehavemøbler med bløde hynder. Men bænken har stadig sin berettigelse i haven, den er alsidig og praktisk, og kan være med til at skabe en skøn stemning.

Hvad er den bedste havebænk?

Der findes mange fleksible bænk-løsninger, hvor man kan skabe mange siddepladser på lidt plads. Hvis man har lidt plads i haven, eller bare ikke vil have, at store havemøbler skal optage for meget plads, så er bænken den perfekte løsning. Med bænke monteret på plantekasser kan du hurtigt skabe afgrænsede rum i haven. Du kan lave et lille samlingssted i gårdhaven, hvor du og naboerne kan samles. Den bedste bænk er praktisk, fordi den ikke dikterer, hvordan du bruger den. Man har stort bevægelsesrum på en bænk og kan sidde på mange måder.