Jeannies nye bærhave plantet i højbede

10. juni 2024 - LandHave

For nylig har Jeannie fået en spændende tilføjelse til sin have: Land Classic højbede. Disse smukke og funktionelle højbede har ikke kun tilføjet struktur og æstetik til haven, men også skabt en vidunderlig mulighed for Jeannie og hendes børn at dyrke deres egne bær.

Gør plads til hyggen – indret med højbede og bænke

12. januar 2023 - LandHave

Havearbejde kan være hårdt arbejde, og fordi haven aldrig stopper med at vokse, så er der altid noget at give sig til i haven. Men husker du at stoppe op, sætte dig og nyde alt det hårde slid? 

Fem gode grunde til at dyrke i højbede

29. september 2022 - Lotte Denckert

Der er rigtig mange fordele ved at dyrke i højbede. Står du og overvejer om du skal anlægge højbede i haven, så læs endelig med her.

Gør plads til hyggen – indret med bænke

12. januar 2023 - LandHave

Havearbejde kan være hårdt arbejde, og fordi haven aldrig stopper med at vokse, så er der altid noget at give sig til i haven. Men husker du at stoppe op, sætte dig og nyde alt det hårde slid? 

Sådan dyrker du auberginer i drivhuset

10. februar 2023 - Lotte Denckert

Aubergine er et medlem af natskyggefamilien, som blandt andet også rummer kartofler, tomater og chilier. Den kom oprindeligt til Europa fra Indien og til at starte med dyrkede man den kun som prydplante, da man var noget skeptisk overfor denne særprægede plante. At dyrke auberginer for pryd er dog heller ingen skam, for den blomstrer med store smukke lilla blomster og kommer det til frugterne, så er der mange forskellige smukke varianter som man aldrig ser i supermarkedet. 

Stiklingeformering – sådan tager du stiklinger

10. februar 2023 - Lotte Denckert

Alle forårsbebuderne pibler snart op af jorden, vintergæk, krokus og erantis som de første, og så er det svært ikke at lade sig rive med af forårsstemningen. Man får lyst til at købe blomster og gå i gang med forspiringen, men frosten kan tids nok komme, så det kan være en god idé at slå lidt koldt regnvand i blodet og vente til jorden er føjelig og nattetemperaturerne højere.

Men må du så slet ikke gå i haven nu? Jo da – der er faktisk ting, du godt kan gå i gang med allerede nu, nemlig stiklingeformering. Du kan tage stiklinger og lave nye planter af de planter, som du, dine venner eller din familie allerede har i jeres haver.

Lær at dyrke aspars i haven

3. marts 2023 - Lotte Denckert

Der er få grøntsager der skriger så meget af forår som friske asparges. Lækre, dampede eller grillede asparges med fisk er en forårsklassiker. Men asparges er også en dyr grøntsag, så ville det ikke være lækkert at kunne høste stakkevis af asparges i haven i stedet for? Hvis du vil lære at dyrke asparges så læs med her.

Dyrk dine egne rødder

14. april 2023 - Lotte Denskert

Gulerødder, persillerødder, pastinakker og rødbeder er nogle af de mest populære rodfrugter at dyrke i haven, og med god grund. Ikke alene er de sunde og næringsrige, men de er også lette at dyrke og kræver ikke så meget vedligeholdelse i løbet af sæsonen. Hvis du har en have eller måske bare en lille altan, så kan du dyrke disse grøntsager og nyde friske, hjemmedyrkede rødder hele sommeren og efteråret. Så læs med her, hvis du vil lære at dyrke rødder.

De tre søstre - planter der hjælper hinanden

17. maj 2023 - Lotte Denckert

Engang fandtes der ingen sprøjtemidler, F1-hybrider og skadedyrsgift. Dengang måtte man trække på erfaringer, for eksempel omkring hvordan man kunne plante planter, som komplimenterede hinanden godt. På engelsk kalder man det ”companion planting”, og de gamle metoder kan stadig være brugbare i dag, hvor mange gerne igen vil undgå at bruge gift i deres haver. I mange tilfælde kan man undgå at bruge gift og kunstgødning, hvis man bruger nogle af de gamle dyrkningsmetoder.

Har du lyst til at prøve kræfter med ”companion planting”, er De tre søstre et godt sted at starte – inspireret af indianerne i Nordamerika, der gennem mange år har dyrket “Three sisters” sammen:

7 tips til at undgå sygdomme i drivhuset

2. juni 2023 - Lotte Denckert

Der er ikke noget så irriterende som sygdom i drivhuset. Når ens smukke planter, som man har passet og plejet, pludselig bliver syge, tomaterne rådner, agurkerne bliver gule eller planterne taber alle deres blade. Frustrationen er stor, når bladlusene, spindemiderne og andet utøj gør entré i drivhuset og ødelægger alle ens planter. Heldigvis er der meget, man kan gøre for at undgå sygdom i drivhuset. Her kommer vores 7 bedste tip!

Guide til anlæg af din egen skærehave

30. marts 2023 - LandHave

Skærehaver, fyldt med smukke blomster til buketter, er mere populære end nogensinde før, og det er ikke svært at se hvorfor. Vi guider dig i gang med din egen skærehave, så du kan få smukke farverige blomster direkte fra haven og ind i din stue - og så med god samvittighed.

Brug selvvanding i sommerferien og hold ferie med god samvittighed

23. juni 2023 - Lotte Denckert

Gruer du også for at komme hjem til en vissen have, hvor blomsterne er visnet ned ,mens du var på ferie? Det er altid ærgerligt at komme hjem til synet af gullige planter, som hænger ned af krukkernes sider.

Tag foråret med indenfor

1. februar 2023 - LandHave

I det tidlige forår kan man have brug for at mærke, at forårets liv og lys er på vej, selvom temperaturene er lave, og blomsterne lader vente på sig. Heldigvis kan man drive mange forårsblomster frem indendørs og derved tage forskud på glæderne.

3 tips: sådan forlænger du sæsonen for dine planter

1. september 2023 - Lotte Denckert

I Danmarks relativt kølige klima er dyrkningssæsonen ikke så lang som i mere solrige dele af verden. Derfor vil vi gerne strække sæsonen så langt som muligt. I foråret kan vi gøre det ved at forspire planterne indenfor, så de får et godt forspring og er klar til udplantning, når frosten er over. I sensommeren er der andre metoder at forlænge sæsonen med, så planterne holder endnu længere.