Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Vand i varmen

Det varme vejr er til glæde for de fleste – det betyder hygge i haven, måske under parasollen på hede dage og lune aftener. Varmen har også sat fut i vores haver, som lige nu står i fuldt flor.

Til gengæld har den livgivende regn været meget ujævnt fordelt. I visse dele af landet er haverne blevet oversvømmet efter heftige skybrud, hvorimod andre dele af Danmark nærmest har været tørlagt i ugevis. De tørre planter begynder at hænge med hovedet, men det er alligevel klogt at vande med omtanke.

Køkkenhaven bør også stå højt på listen over steder, der skal vandes. Efter en uges tørke begynder bær at falde af og grøntsagerne mistrives, så udbyttet bliver væsentligt mindre.

Planter som f.eks. rododendron, hortensia og japansk løn lider ligeledes i varmen – de bryder sig ikke om at rødderne bliver opvarmede.

Vand

Derudover er det vigtigt at sørge for at holde alt det nyplantede fugtigt. De spæde rødder er endnu ikke store nok til at forsyne planten med tilstrækkeligt vand fra den omgivende jord!

Græsset derimod skal du ikke være bekymret for. Ligegyldigt hvor trist og afsvedet det ser ud, skal det nok komme igen!

Det er vigtigt at vande rigtigt godt igennem. I gartnermunde findes der et slogan, som hedder ”Sjatvanding er pjatvanding!” Det betyder at jorden skal være gennemvåd, når du er færdig med at vande. Det lader sig nemmest gøre med en haveslange eller evt. en siveslange, der kan drypvande i mange timer ad gangen til de større bede.

Planter i krukker er de mest sårbare overfor tørke. Jo mindre krukken er, jo hurtigere tørrer den ud, her er det vigtigt at være flittig med vandkanden. Flyt evt. krukkerne til en skyggefuld plads, når solen brænder allermest.

Skriv en kommentar