Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Spar mange penge ved at dyrke sommerblomsterne fra frø – sådan gør du

Drømmer du også om en en have, der blomstrer hele sommeren? Sommerblomster er skønne at have i haven. De kræver en smule mere arbejde end stauderne, men til gengæld blomstrer de hele sommeren – og de kommer i SÅ mange skønne varianter.

Man kan selvfølgelig bare købe sommerblomster på planteskolen i løbet af maj og plante dem ud i haven, men det kan hurtigt blive en dyr affære, og hvis du dyrker dem fra frø selv, får du meget mere for pengene.

Et-årige og to-årige sommerblomster

De fleste sommerblomster er blomster, som kun holder en enkelt sæson. Når sæsonen er slut, laver blomsterne frø og smider dem, og så dør planten. Nogle sommerblomster, fx morgenfruer, sår sig selv og kommer hvert år, men det er nye planter hvert år og ikke den samme plante, der blomstrer år efter år, som det er ved stauder.

Andre sommerblomster er to-årige. De laver blade det første år, blomstrer det næste, og så dør de. Det gælder fx stokroser, fingerbøl og forglemmigej.

Sådan dyrker du sommerblomster fra frø

De fleste sommerblomster kan man så direkte i bedet på friland fra omkring sidst i april til et stykke ind i maj.  Frøene sås i let fugtig jord og helst på et tidspunkt med udsigt til overskyet vejr eller regnbyger, da jorden helst ikke må tørre for meget ud inden fremspiring. Hvis det er tørt i vejret, så vand gerne ofte i starten, dog ikke med voldsom stråle.

Læs altid på frøposerne først, det er lidt forskelligt fra blomst til blomst, hvornår den skal sås, og hvor lang tid der er til spiring.

Hvis du ikke har overskud til at luge om de små planter, så kan det i nogen tilfælde være nemmere at så dem i små potter og så plante dem ud, når de har fået en vis størrelse, så de kan konkurrere med evt. ukrudt.

Læs hvordan staudefeen tryller med blomster og grøntsager i sin have

5 nemme sommerblomster du kan dyrke fra frø

  1. Cosmos – en super nem sommerblomst, som blomstrer overdådigt og bliver rigtig stor og smuk
  2. Morgenfruer – rigtig nemme at dyrke og kommer ofte igen år efter år
  3. Jomfru i det grønne, eller nigella som den også hedder – meget særpræget og smukt udseende, selvsår også gerne
  4. Valmuer – der findes ikke mange ting, der er så yndige som valmuer, de kommer i mange varianter og er nemme at dyrke
  5. Løvemund – også en smuk sommerblomst, som kommer i et væld af fantastiske farver.
Blomsterkasse i rustent jern
Et højbed kan også bruges som en smuk og enkel ramme om dit blomsterbed.

Skriv en kommentar