Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Se hvilke stauder der hittede på CPH Garden og læs hvordan du kan bruge dem.

Der var ikke svært at se, hvilke planter der hittede på årets største havemesse CPH-Garden. Hvis man for eksempel slentrede ned gennem Hannu Sarenströms smukke showhave “Havedrømme til alle”, som vandt en sølvmedalje fra juryen og blev publikums favorit, så kunne man ikke undgå at bemærke staudesalvie, digitalis og andre yndige stauder med blomster-spir overalt.

Viser Dorthe Kvist fra Meltdesignstudio og Anne fra Land Højbede, som sidder i Det rummelige haverum efter tre varme dage med opbygning af haven op til CPH Garden
Dorthe Kvist fra Meltdesignstudio og Anne fra Land Højbede nyder den færdige inspirationshave efter nogle varme dage med opbygning inden åbningen af CPH Garden.

3 CPH-favoritter du bør plante i din have

  1. Staudesalvie (Salvia Nemorosa) – nok den staude der var flest af på CPH-Garden. De kommer i alle mulige skønne farver varierende fra rosa til lilla og blå nuancer. De bliver som regel ca 30-50 cm høje. Alle insekter elsker dem, når de står med deres smukke blomstrende spir fra juni til september. De holder af en god solrig og lun placering, og trives rigtig fint i højbed.
  2. Mexicansk bakkestjerne (Erigeron karvinskianus) – var også en frontløber på CPH-Garden og publikum var vilde med den. Det er i vores klima for det meste en 1-årig sommerblomst, men fungerer som staude, hvis den får lov at så sig selv. Den ligner meget en tusindfryd, hvor løvet og blomsterne bare er mere klatrende end opretstående. Den trives godt i højbede og plantekasser.
  3. Fingerbøl (Digitalis) – digitalis var heller ikke til at overse på messen, og det forståes også, da det er en smuk blomst. Humlebierne er fuldstændig pjattede med fingerbøl og det er så fint at betragte humlebierne forsvinde op i de store tragtblomster. Fingerbøl er en 2 årig plante, som sår sig selv velvilligt og derefter som regel kommer igen år efter år. Første år laver planten en bladroset, på andet år skyder den et smukt blomsterspir op af rosetten. Fingerbøl kommer i et væld af fantastiske farver.
Mexicansk bakkestjerne.

Indret et højbed som vores inspirationshave

Efter CPH-Garden skrev vi et indlæg her på bloggen om hvordan du kan genskabe vores inspirationshave “Det rummelige haverum” hjemme hos dig selv. Her kan du se alle de stauder og planter der var brugt i vores inspirationshave, samt læse om hvordan du selv laver et kvadratisk springvand.

Børn leger med det lille springvand i Land Højbedes inspirationshave Det rummelige haverum på CPH Garden 2019

I dag viser vi en miniversion af vores inspirationshave. Så lille, at den vil kunne passe ind i alle haver. Vi har brugt to Land Modern plantekummer 60×80 cm med en bænk i mellem for at skabe et lille rum, hvor man kan sidde mellem duftende, insektvenlige planter og nyde solen og en kop kaffe.

En miniversion af vores inspirationshave “Det rummelige haverum”.

De to højbede er tilplantet med planter, inspireret af CPH-Garden. Vi brugte følgende planter:

  • Fingerbøl (Digitalis), 2 årig plante som velvilligt sår sig selv. Blomstrer 2. år, bi-venlig, ikke spiselig. 
  • Staudesalvie (Salvia nemorosa) staude, bi-venlig, ikke spiselig.
  • Kæmpeverbena (Verbena bonariensis) kan overvintre på milde vintre, ikke spiselig. Kan blive rigtig høj. Insekterne er vilde med den.
  • Helichrysum ‘Silverstar’ etårig plante med smuk slyngede vækst og sølvgrå blade. Ikke spiselig. Perfekt til at bryde de lige linjer.
  • Sommerfuglelavendel (Lavandula stoechas) et-årig plante i vores klima, en smuk lavendeltype hvis små blomster ligner sommerfugle, og som sommerfugle og andre insekter forøvrigt også er vilde med.
  • Bornholmermaguerit (Felicia Aethiopica) en yndig lille blå marguerit type. Sommerblomst. Ikke spiselig.
Det tog ikke mange minutter før sommerfuglene opdagede at der var nye nektarforsyninger i plantekummerne.

Plant planterne tæt, så ukrudtet ikke kan komme op, og så det ser frodigt og smukt ud fra start.

Skriv en kommentar