Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Sådan laver du hjemmelavede fuglekugler

Om efteråret føles det som om fuglene vrimler frem. De flyver i store flokke på vej til sydens varme, de søger ind i haverne efter nedfaldsfrugt og læ og de besøger flittigt foderbrættet. Det er skønt at have mange fugle i haven, de bringer både liv og nytte i haven, hvor de også spiser nogle af de insekter og larver som kan være generende i haven. I dette indlæg kan du læse hvordan du kan fremstille hjemmelavede fuglekugler.

Hvis man gerne vil have mange fugle i haven, så er det vigtigt at der er lidt mad og vand til dem. Man kan plante forskellige bærplanter og frugtplanter for at øge den naturlige mængde af føde i haven og man kan plante masser af planter der tiltrækker insekter, så kommer fuglene også. Men man kan også supplere med fuglefoder i de kolde måneder, hvor det under alle omstændigheder kan være svært at finde insekter og frugter. Herved kan man også nyde muligheden for at studere de små kræ på tæt hold. Sæt gerne dit fuglefoder op et sted hvor du kan nyde det fra vinduet. Det er så hyggeligt at se de små fugle spise, drikke og bade. 

Læs også her, hvordan du kan pynte op i den vintergrå have og samtidig glæde havens smådyr.

Tiltræk de fugle du helst vil have besøg af

At lave fuglekugler er en hyggelig aktivitet, som også kan laves sammen med børn. Der er mulighed for at være kreativ med udformninger og indhold. Forskellige fugle kan lide forskelligt foder, så hvis du vil prøve at tiltrække nogle bestemte fugle, så kan du tilpasse dit foder derefter.

Hvad tiltrækker hvem?

Æbler og bær i haven tiltrækker især drosler, silkehaler, stære og solsorte

Solsikkekerner og hampefrø tiltrækker især grønirisk, kværkerfinke, bogfinke og dompap.

Korn tiltrækker spurve, duer, fasaner og forskellige kragefugle.

Jordnødder og fedtkugler tiltrækker i særdeleshed spætter og mejser

Hjemmelavede fuglekugler

Du skal bruge

1 kilo svinefedt eller palmin

1 kilo fuglefrø, kerner, nødder, rosiner og eventuelt gamle brødkrummer.

Fremgangsmåde

Smelt fedtstoffet i en gryde, bland dine frø deri. Hæld det op i nogle beholdere det kan størkne i. Fx i en plastikbøtte eller plastikkop. Put en snor bundet om en lille pind ned i massen og lad det stivne i køleskabet eller på køkkenbordet til det er helt stivnet. Ved beholderen på hovedet så fuglekuglen slipper koppen og hæng den så op til fuglene. 

Tip: Hvis du har nogle gamle fine kaffekopper du ikke bruger, så kan du hælde massen deri og hænge dem op i hanken, det kan se rigtig sødt ud. 

Skriv en kommentar