Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Sådan indretter du en skøn terrasse

Terrassen er en skøn del af haven, det er her livet foregår hele sommeren. På terrassen har man mulighed for at indrette sig og gøre det rigtig hyggeligt og behageligt. Men det kan være svært at indrette så flot som man ser det i bladene. Hvordan skal man indrette sig, hvordan gør man en terrasse hyggelig? Lige netop disse spørgsmål kender svenske Åsa svarene på.

Åsa er indretningsarkitekt og fotograf og driver sit eget indretningsbureau KillingYourDarlings / KYD. Åsa er uddannet indenfor bolig og design, og har et skarpt øje for at skabe fantastiske uderum. I denne uge har vi spurgt Åsa efter hendes allerbedste tips til at skabe en skøn terrasse.

Land Modern mobil plantekasse med bænk fra Land Højbede i svensk idyl
Billede og indretning: Åsa – KillingYourDarlings / KYD

Åsas bedste tips til terrasseindretning

Hvordan kan man skærme sig og stadig have en indbydende terrasse eller altan, uden et højt hegn omkring?

“Ved at bruge plantekasser og plantekummer til at indramme uderummet kan du på en funktionel og flot måde skabe et “rum i rummet”, uden at miste udsynet fra terrassen. 

Hemmeligheden er at skabe forskellige rumopdelinger og oaser i uderummet, både på terrassen/altanen og i haven. Man kan bruge plantekummer som vægge for at skabe læ og privatliv. Jeg er selv meget glad for Lands højbede på hjul, da jeg kan rykke rundt på rummene alt efter årstid eller hvilke planter jeg har i bedene. De er både stilfulde og nemme at flytte rundt på.” 

Åsa – KillingYourDarlings / KYD
Billede af to drenge som leger med det lille springvand i inspirationshaven Det rummelige haverum på CPH Garden 2019
Indretning: Dorthe Kvist / Meltdesignstudio – Cph Garden

Hvordan kan man indrette sig så man får mest muligt glæde af sin terrasse eller altan i yderkanten af sæsonen? 

Jeg plejer at tænke, at man både vil have blomster og sprøde grøntsager i hele sommersæsonen, ikke bare fra juni til august! Der er masser af grøntsager, som du kan så om sommeren og høste om efteråret. Det er smart at kombinere direkte såning på friland, samtidig med at du forspirer noget indendørs. Med forspirede planter er du et skridt foran, når en afgrøde er høstet, og der pludselig er en ledig plads i plantekassen! Så planlæg med blomster, der holder længe, ​​og som afløser hinanden i løbet af sæsonen.

Åsa – KillingYourDarlings / KYD
Land Modern Slim Magnelis plantekasse med espalier fra Land Højbede
Indretning og billede: Åsa – KillingYourDarlings / KYD

Hvordan skaber man en hyggelig stemning på terrassen?

Indret altanen/terrassen med solcellelamper, der skaber en hyggelig atmosfære og lyser op, når mørket falder på (synsindtrykket). Indret med tekstiler såsom puder og tæpper for at skabe en dejlig blød følelse i møblerne eller brug forskellige materialer mod hinanden, sten mod træ osv. (følesansen)! Dyrk og plant planter, der tiltrækker insekter og dyr, der giver dejlige lyde, hvem elsker ikke lyden af græshopper eller travle humlebier, der svirrer rundt (høresansen). Men frem for alt, indret terrassen med for eksempel ærteblomster og andre duftenede planter (lugtesansen) og plant lækre jordbær, krydderurter, kartofler og bær i højbede eller plantekasser for nemt at kunne plukke og spise (smagssansen) fra oasen udendørs både morgen og aften! Indret også med forskellige niveauer. Sæt en lyskæde på altanrækværket/espalieret, stil nogle lanterner på gulvet ved siden af ​​plantekasserne og hæng solcellelamper op over bordet.

Åsa – KillingYourDarlings / KYD
Billede og indretning: Scandinavian grey

Indret terrassen efter Åsas råd

Ifølge Åsa handler det altså om at få skabt nogle små hyggelige kroge og oaser i haven og på terrassen. At tænke flere funktioner og sæsoner ind, så uderummet kan bruges hele året og at kæle for alle sanserne.

Du kan følge Åsa instagramprofil eller hendes blog og finde meget mere inspiration til at indrette dig ude og inde.

Land Circles lille krukke i cortenstål fra Land Højbede
Foto: KillingYourDarlings / KYD

Har du brug for mere inspiration?

Så har vi samlet nogle af vores andre blogindlæg hvor du kan få inspiration til at skabe det perfekte uderum for dig og din familie.

Sådan indretter du dit eget rummelige haverum »

Sådan anlægger du et frodigt krydderurtebed »

Have i højden – skønne grønne rum på taget og altanen »

Skriv en kommentar