Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Sådan dyrker du agurker!

Nu er foråret for alvor kommet over os, og vejret har været skønt længe. Temperaturene er stadig lidt lave, men det er nu, hvor vi kan begynde at så, de lidt mere varmekrævende planter – som agurker.

Agurker er varmekrævende og det er derfor først i april og maj man skal begynde at forspire dem, de kan nemlig først flytte i drivhuset i starten af juni. Der er nogle få sorter der egner sig til at dyrke på friland, men langt de fleste agurker har brug for et lunt miljø i en udestue eller et drivhus.

Hvis du vil dyrke dine egne agurker helt fra frø, så skal du så frøene i små potter i april eller maj. Frøene spirer hurtigt, der går ofte ikke mere end 3-5 dage. Det er nogle ordentlige krabater der kommer op af jorden! Frøene skal spires ved høje temperaturer, gerne mellem 20 og 25 grader. Når først frøene er spiret skal planten stå så lyst som overhovedet muligt og ved lavere temperaturer – ellers bliver planten ranglet og spinkel.

Agurker er ikke særlig vilde med at blive ompottet, deres rødder er meget sarte. Derfor kan det være en god idé at bruge tørvepotter eller andre komposterbare potter. Agurkerne skal pottes om et par gange inden de er klar til højbedene i drivhuset. De skal holdes fugtige og have gødning jævnligt.

Agurkerne flytter i drivhuset

Agurkerne er klar til at flytte i drivhuset omkring grundlovsdag. Hvis du planter dem ud meget før juni, er der stor risiko for at de får kuldeskader og enten dør eller bliver sat meget tilbage i vækst. Da agurkerne elsker varme er det vigtigt at placere dem der, hvor de får mest mulig sol.
Planterne kan blive virkelig store og flotte. Hvis du synes de har bredt sig for meget kan du beskære dem lidt. Du kan skære sideskudende af efter 2-5 blade alt efter hvad du har plads til. Du kan også klippe topskuddet af hvis den ikke har plads til at gro mere.

Det kan være en god idé at dyrke agurker i kapilærkasser. Agurker kan nemlig ikke lide at blive vandet ovenfra. Hvis de øverste rødder og stilken bliver for våd, så rådner den.

Hos land har vi smukke kapilærkasseskjulere som kan forskønne de mindre kønne kasser.

Land Højbed Plus kapilærkasse skjuler med låg i galvaniseret jern

Skriv en kommentar