Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Pynt haven op med naturlige materialer og spar på energien

I år har julebelysningen været meget omdiskuteret, for vi står midt i energikrise og inflation, og må man så overhovedet pynte op med julelys? Vi har ikke svaret på dette sprøgsmål, men vi har nogle forslag til, hvordan du kan pynte op i haven med naturlige materialer. Så hvad enten du leder efter en måde at undgå julelys eller bare leder efter et supplement til dine lyskæder, så er du havnet det rette sted. I dette blogindlæg giver vi dig nemlig nogle forslag til, hvordan du kan bringe den søde julestemning ud i haven, med naturligt julepynt.

Lav smukke kranse

Du kan selv lave smukke kranse, som kan pynte rundt omkring i haven. Enten hængt op, eller stående på jorden.

Der er mange forskellige måder at lave naturlige kranse på. Du kan lave dem af visne blade, som på billedet herunder. Det giver den bedste fylde, hvis du tager en halmkrans og herefter vikler bladene på med en stråltråd. Man kan også bare sætte en masse blade på kraftig ståltråd og så samle bladkæden til en ring, så bliver den lidt tyndere, men er fin til at hænge op.

En anden smuk løsning er at vikle en halmkrans ind i tynde birkegrene med ståltråd. Birkegrene egner sig rigtig godt til kranse, fordi de er bløde og bøjelige. Det skaber et smukt trolde-agtigt udtryk når en masse grene vikles om en krans. Når man først har lavet sin birkekrans, så kan den også pyntes. Birkekranse kan holde i mange år og kan pynte både ude og inde. Man kan også lave smukke kranse ved at vikle kogler på kranse. Der er massere af muligheder, kun fantasien sætter grænser. På billederne herunder ses forskellige naturlige kranse.

Juletræ i haven

Du kan også pynte op med juletræ i haven. Grantræer er grønne og dekorative og giver den helt rigtige julestemning. Du kan fx. købe grantræer i potter til at pynte med, eller du kan have juletræet stående i haven, indtil det skal ind til jul. Hvis der skal lidt julebelysning på træet, så er der også mange forskellige gode solcelledrevne og batteridrevne lyskæder, som man kan bruge udendørs.

Hvis du er lidt handy, kan du bygge dit eget juletræ: På billedet herunder har Linda Hansson pyntet op med et juletræ lavet af drivtømmer. En meget sød måde at forvandle et affaldsprodukt til et fint og dekorativt indslag i haven.

Brug kogler som pynt

Kogler er generelt en rigtig juleting, og det giver god mening, for de er så smukke på denne tid af året. Der findes mange forskellige slags kogler, og de er alle dekorative og fine. De kan bruges til kranse, men de pynter også bare som de er, du kan samle nogle og ligge i krukker eller bruge dem til dekorativt bunddække ved dine juleroser eller påskeklokker. Man kan også sætte en snor i enden af koglerne og hænge dem på juletræet udenfor.

Giv fuglene mad

Ja, det er måske ikke det man forbinder med at pynte op, men der findes faktisk mange virkelig smukke anordninger til at fodre fugle med, og så er der ikke meget, som er så hyggeligt og vinter-agtigt, som at kigge på de små smukke fugle der spiser. Man kan fodre med æbler, hvilket ser meget dekorativt ud. Æbler kan også hænges i snor på juletræet som spiseligt pynt for fuglene.

Der findes mange flotte pileflettede fuglehuse, som kan pynte i haven, eller som på billedet her nogle smukke æblespyd i jern, som passer perfekt til de rustne højbede.

Mulighederne er mange, en ting er sikkert: energikrise og inflation behøver ikke at sætte en stopper for julepynten og julehyggen i haven.

Skriv en kommentar