Slået op d.

Purløg dryssende over frokostbordets pålæg

Den 10. februar klippede vi de første friske stængler af vores purløg og dryssede den over frokostbordets pålæg.

Ja, den 10. februar er det jo stadig vinter med frostgrader. Men den seje lille løgplante har oplagret temmelig meget energi, og når jorden er varm og solen titrer frem eksploderer purløgen i grøn vækst. Vores purløg gror selvfølgelig i et højbed, hvor jorden her midt i februar er 10 grader varm. Den omkringliggende jord er 4 grader varm. Den varmere jord hjælper planterne med at komme tidligere i gang. Vi har haft purløg i det samme kvadratiske højbed på 60 x 60 cm i 11 år og det er lidt for meget til 2 personer, selvom vi klipper flittigt fra februar til vinteren begynder. Når purløgen tager over og vi ikke mere kan følge med til at klippe den ned, tager vi et stort bundt purløg og laver et glas purløg-pesto. Blander gerne purløgen med lidt persille, koriander og rucola. Bland purløgen med olivenolie, fyld det i en blender og tilsæt til sidst parmesan og ristede pinje kerner. Voila – et herligt glas purløg pesto til en pasta ret.

Purløg er den krydderurt, der altid er frisk at klippe af og samtidig sparer du penge ved at hente den i haven.

Purløg kan gro alle steder, vi vander den aldrig og jo mere man klipper den, jo flere friske blade kommer der. Spis altid purløg i rå tilstand – den egner sig ikke til varmebehandling, da den derved mister smagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *