Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Jagtsæson for dræbersnegle

haveprojekter
Haveprojekter

Så har dræbersneglene endnu engang indtaget haven – øv! Det våde forårsvejr fik de første snegle ud på krigsstien – eller rettere havestien og  et par af mine blomsterbede. I den varme julisol lykkedes det mig at holde bestanden nede, men desværre har august måneds gentagne skybrud og generelle gråvejr givet snegleplagen fornyet styrke. Det er nu, der skal handles for at undgå, at problemet bliver lige så stort eller større næste år!

Dræbersneglene skal dø – men selvfølgelig på en human måde

Jeg har læst, at en dræbersnegl kan lægge omkring 400 æg på en sæson. Det betyder, at det gælder om at komme dem til livs, inden de når at lægge æggene. Jeg plejer at hakke dem over med en spade og samle dem sammen bagefter. Man kan også samle dem sammen først og så aflive dem ved at hælde kogende vand over. I begge tilfælde dør de øjeblikkeligt og lider derfor ikke unødigt. Det er vigtigt ikke at lade de døde snegle ligge på jorden, da de kan trække flere snegle til – dræbersnegle æder gerne deres døde artsfæller. De skal selvfølgelig heller ikke i kompostbeholderen, da man så bare risikerer at sprede snegle og æg i hele haven sammen med komposten. Det bedste er enten at grave de døde snegle godt ned i jorden eller at samle dem i en pose, som ryger i affaldscontaineren.

Det er også en god ide at destruere snegleæggene, hvis man kan finde dem. Sneglene kan godt lide at lægge deres æg beskyttet, fx under de rodebunker, mange af os har rundt om i haven: dynger af fliser, brædder eller andet som er blevet til overs fra sæsonens haveprojekter eller som ligger og venter på nye, fremtidige projekter. Den slags dynger er et godt sted at starte jagten på snegleæg. Æggene er lyse og et par millimeter i diameter – se billedet nedenfor. Jeg har indtil videre ikke fundet nogen æg i denne sæson, men jeg er heller ikke nået gennem alle havens oplagte snegleæggeskjul endnu…

Sikring med sneglestop

Med en helhjertet indsats nu kan jeg forhåbentlig undgå, at havens dræbersneglebestand eksploderer næste år, men helt udrydde dem kan jeg nok ikke. Jeg overvejer derfor stærkt at sætte sneglestop på mine højbede. Land Højbede laver sneglekanter, som lige passer på mine eksisterende højbede. Den løsning forudsætter dog, at sneglene ikke allerede har indtaget højbedene. Heldigvis har jeg indtil videre ikke fundet nogen snegle oppe i selve planterkasserne. Jeg krydser fingre! Og under alle omstændigheder vil jeg fra starten tænke sneglestop og sneglehegn ind i mine nye haveplaner fremover. Alle kneb gælder!

dræbersnegle

PS. Jeg kan ikke stå for pigen i den røde frakke, så jeg har sneget billedet af højbed med sneglekanter ind, selvom det ikke er fra min egen have…

En kommentar til “Jagtsæson for dræbersnegle”

Skriv en kommentar