Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Højbede i køkkenhaven

En kunde har lige sendt mig et billede af sin køkkenhave. Sikke frodig og velordnet nyttehaven ser ud. Det er konen i huset, der har stået for den kreative opbygning af køkkenhaven.

Hun oplyste, at hun havde fundet det helt rigtige hjørne af haven til sine køkkenurter. Højbedene er placeret ikke for langt væk fra køkkenet, så det er nemt og hurtigt at hente friske grøntsager til frokosten eller aftensmaden. Selv når det regner og blæser tager det kun et kort øjeblik at grave en grydefuld kartofler op.

Anlægningen af den nye køkkenhave startede med at familien fjernede græs og jord fra området. Græstørven fik lov at ligge i et hjørne til græsset visnede, og jorden blev anvendt nederst i højbedene. Der blev indkøbt 2 bigbags med muldjord til at fylde højbedene op med. I gangene mellem højbedene blev der lagt Fibertex og derefter et lag med 10 cm stenmel. Hermed var anlagt en overskuelig køkkenhave med et minimum af vedligeholdelse.

Fruen har opbygget en symmetrisk køkkenhave med drivhuset i centrum. Foran drivhuset et 60 x 360 cm. højbed. Foran dette et højbed på 60 x 240 cm. flankeret af 2 højbede på 120 x 240 cm. Yderst i begge ender er anbragt 6 højbede på 120 x 240 cm. De i alt 12 højbede forsyner familien med friske grøntsager forår, sommer og langt ind i efteråret.

Et højbed med kartofler, et med porer, et med salat, et med løg osv.  Fordelen ved højbede er at jorden er varmere end den omgivende jord. Dermed kan du starte tidligere og planterne gror hurtigere. Desuden kan du så og plante tættere, da jorden er porøs i et højbed, uden sammentrampede gangstier mellem rækkerne.

Store aflange højbede er vores mest solgte produkt. De kan laves i den længde, der passer ind i haven. Fire, seks eller otte meter lange højbede er ikke noget problem! De kan sættes op på 20 minutter uden brug af værktøj.

2 kommentarer til “Højbede i køkkenhaven”

Skriv en kommentar