Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Højbede-kompost

Når du modtager dit nye højbed fra os, så er du faktisk allerede i gang med at lave kompost. Emballagen er nemlig lavet af brunt bølgepap, som udelukkende er baseret på træfibre. Trykfarven er vandbaseret og uden indhold af farlige kemikalier. Du kan derfor roligt lægge pappet i bunden af bedet og fylde på med muld – så vil det naturlige materiale opløses og blive grobund for dine fremtidige blomster eller afgrøder.

Højbedene er lavet af jern, som er giftfri og ikke skal behandles med maling eller imprægnering. På den måde sikrer du sundheden og økologien i din have. Bedene forarbejdes hos en dansk metalfabrik kun 100 km fra Land Haves lager. Det betyder kort transporttid og reduceret CO2-udslip.

Foruden højbede i råjern tilbyder vi også galvaniserede højbede i flere forskellige længder og bredder. Jernet fremstilles i Europa og er derfor 100 procent fri for tungmetaller. Særligt for den galvaniserede variant er dette et vigtigt parameter, da galvanisering fra Fjernøsten kan indeholde bly.

Sådan får du mest i salatskålen

Hvis du er til så meget udbytte som muligt for så lille en indsats som muligt, så er højbede noget for dig! Jorden i et højbed vil altid være mere porøs, fordi man ikke træder i det. Strukturen skal være så løs og let, at man i princippet kan grave i den med hænderne. Dermed kan du så tættere og altså se bort fra de afstande, som frøposerne ellers normalt anbefaler.

Ukrudt er også en sjælden gæst i højbedet, simpelthen fordi jorden er isoleret fra de vildfarelser, der ellers æder sig ind over den tilsigtede beplantning i en konventionel køkkenhave. Jorden er desuden varmere i et højbed, og det kommer dig til gode netop nu. Vær ikke bange for rester af nattefrost – sæt såningen i gang og høst tidligere og mere, end du nogensinde havde forestillet dig. Fordi jorden er varmere, fordamper vandindholdet hurtigere, så husk at vande godt, tit og grundigt.

Har du ikke plads til eller ambitioner om at tilplante et helt højbed, så gå på opdagelse blandt de kvadratiske og firkantede plantekasser i lærketræ. For at få mest i salatskålen, skal jorden tilføres organisk gødning eller kompost hvert år. Bland 1-2 cm kompost ned i den øverste del af jorden inden såning eller udplantning. Bæredygtigheden længe leve – rigtig god fornøjelse!

 

 

Skriv en kommentar

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.