Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Forårsrengøring i haven

Med mindre og mindre risiko for nattefrost, øges troen på, at foråret er kommet for at blive.

Efter vinteren, frosten og ikke mindst de mange storme, vi har haft, kan haven godt trænge til en forårsrengøring. Der skal ikke så meget til, før arealerne igen ser fine ud – en tur med riven og grensaksen er nok til at peppe haven gevaldigt op.

Begynd med græsplænen – den skal rives godt igennem med en løvrive, så gamle blade, sten og smågrene fjernes.  Det gør en kæmpeforskel, når græsset fremstår ”rent” ! Er der meget mos i plænen kan man vande det med 10 % jernvitrol. Det får mosset til at visne ned, så det let kan fjernes med en rive. Alternativt kan  du give hele plænen Plænetrim, som tager både mos, mælkebøtter og andre uønskede vækster. Begge løsninger vil dog i en periode få plænen til at se noget afpillet ud. I stedet for kan man også lade mosset være. Det er smukt grønt og forsvinder de fleste steder, når det bliver mere solrigt, og græsset rigtig begynder at gro.

Efter græsset kan du gå i gang med bedene. Klip gamle staudetoppe ned, mens de nye skud endnu er små. Det mindsker risikoen for at beskadige dem. Smid dem på komposten eller aflever dem på genbrugspladsen med det andet haveaffald.  Fjern også ukrudt, så snart det kommer op. Nælder, skvalderkål og kvikgræs er meget nemmere at få has på, hvis man tager det fra starten,  mens jorden er fugtig.  

Fyld til slut krukker og potter med friske forårsplanter – stedmoder, bellis og forglemmigej, som giver et øjeblikkeligt forårsboost.

Det lyder måske af meget, men disse gøremål kan du klare i løbet af en weekend. Resultatet er en frisk og indbydende have , som inspirerer til at opholde sig i.

Skriv en kommentar