Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Er januar en havemåned?

Ja, det er den da, selvom det ikke er på sommerens præmisser!

For de fleste inkarnerede haveejere er tiden lige efter nytår fyldt med længsel og forventning om den nye havesæsons snarlige komme. Og der er faktisk masser af haverelaterede  ting, man kan foretage sig i januar.

Først og fremmest er det tid til at skrue op for havedrømmene og planlægningen. Er der nye projekter, som skal realiseres i haven i 2014? Måske en køkkenhave eller en ny smuk afgrænsning af terrassen mod den øvrige have? Skal der bestilles nye frø og planter, højbede eller krukker, og er der udendørs gøremål, som er mulige – til trods for sne og kulde?

Nettet er en uvurderlig hjælp, når du skal videre med haveprojekterne. Her finder du frøkataloger og planteskoler, forslag til månedens have-gøremål, samt interaktive haveplaner, som kan bruges, hvis du selv vil designe større eller mindre omlægninger af haven. Også haveblade og –bøger rummer tusindvis af inspirerende billeder og historier om personlige og anderledes haver, som helt eller delvist kan overføres til det hjemlige, grønne rum.

I januar kan du ligeledes bruge tiden til at få ryddet op og ud i skure, drivhuse og haveredskaber. Gamle, skårede urtepotter, flossede kurve og andre ødelagte haveting skal ud – og  haveredskaberne kan slibes og olieres, så de er parate til første spadestik. Gamle frøposer skal gennemgås – er frøene flere år over udløbstid, er de måske ikke længere spiredygtige. Men du skal ikke lade dig afskrække af, at frøene skulle have været brugt sidste år, de fleste frø har masser af kraft i sig – også efter udløbstid.

Derfor kan man vist roligt kalde januar for en havemåned – også selv om det meste af arbejdet foregår indendørs i varmen med en kop kaffe i hånden!

Skriv en kommentar