Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Driv rabarber frem og få et forspring

Findes der noget lækre end en rabarbertærte i det tidlige forår? De første spæde rabarberstilke, der lyser op i køkkenhaven længe før alt andet? Men vidste du, at du kan få et forspring og høste dine rabarber endnu tidligere, hvis du driver dem frem?

Verdens nemmeste plante – sådan etablere du den i haven

Rabarber er en af de nemmeste planter man kan dyrke i sin have. De kan høstes tidligt, kræver stort set ingen pleje, og de kommer igen år efter år efter år. Når først du har etableret dem i haven, så kan du få rabarbertærte og rabarbersaft hvert år.

Det nemmeste er at købe en plante på planteskolen, eller få et stykke af en du kender, og plante den ud, enten i efteråret eller i foråret. Det første år er det en god idé ikke at plukke fra plante, så den lige har en mulighed for at etablere sig godt.

Hvis du gerne vil dyrke den helt fra bunden, så kan du købe frø og så dem i en potte indendørs eller i drivhuset i løbet af foråret. Når planterne har fået lidt størrelse og alt fare for frost er ovre, så kan du plante dem ud i køkkenhaven. Indtil plantene har fået godt fat, så er det en god idé at holde jorden ren omkring dem, ved at luge, eller lægge ukrudtsdug eller flis omkring dem.

Lige nu er det også tid til at så chilier, læs her hvordan du får succes med chilier

Driv dine rabarber frem og få vejens første rabarbertærte

Hvis du gerne vil have endnu tidligere rabarber, så kan du drive dem frem. Det er nemt – alt du skal gøre er at sætte en spand med et lille hul i toppen eller stor urtepotter over planten i slutningen af februar. Rabarberbene vil strække sig efter den lille mængde lys der kommer ind i spanden, og herved vokse hurtigere. Ydermere vil der blive lunere omkring rabarberen fordi spanden holder lidt på varmen og beskytter imod den værste frost. Du skal bare huske at tage spanden af, inden rabarberne bliver for lange.

Vil du også gerne have artiskokker i haven, så skal du i gang nu, læs her hvordan!

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.