Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Brug selvvanding i sommerferien og hold ferie med god samvittighed

Gruer du også for at komme hjem til en vissen have, hvor blomsterne er visnet ned ,mens du var på ferie? Det er altid ærgerligt at komme hjem til synet af gullige planter, som hænger ned af krukkernes sider.

Land Modern blomsterkasse med selvvanding fra Land Højbede og Plantekasser, foto Livsnyderhaven

At have blomster i krukker er smukt og kan give liv på terrassen og i kroge af haven. Det er nemmere at have med at gøre end at have blomster i bede – den eneste ulempe der er, er at man skal vande og gøde mere, end når man dyrker blomster i større bede.

Men der er en måde at komme udenom problemet på! Man kan bruge plantekasser eller krukker med selvvanding. Med selvvandingskasser kan man trygt tage på ferie en uge eller to, uden at planterne dør, mens man er væk.

Land Modern 40 x 40 cm plantekumme med selvvandingsindsats fra Land Højbede

Kapillærprincippet

Selvvandingskasser bygger på det såkaldte kapillærprincip. Ordet kapillær stammer fra biologiens verden: Kapillærer er småbitte kar i planter, som kan optage vand og næring. I en selvvandingskasse, hvor jord og planter har forbindelse til et vandreservoir i bunden, kan planterne via kapillærerne opsuge vand og næring til rødderne og til plantens vækst. Det smarte er, at planterne kun trækker det, der er nødvendigt over en vis periode. Ingen mangel på vand, ingen overvanding, og det hele fungerer uden tilkobling til elnet og vandhane.

Selvvanding i din have

På nettet findes flere gode guides, hvis du vil bygge dine egne selvvandingskasser. Er du ikke gør-det-selv typen, har vi hos Land selvvandingsindsatser, der passer lige til at sætte ned i vores populære Land Modern og Land Black plantekasser. Plantekasserne kan bruges både udendørs og indendørs – så kan stueplanterne også holde sig friske, mens du er væk.

Til større bede og plantekasser har vi også andre selvvandingsløsninger. Kig her eller ring til os for rådgivning 🙂

Land Black plantekasse med hjul fra Land Højbede indendørs med kokospalme

Læs mere om 5 luftrensende stueplanter du kan pryde hjemmet med.

Skriv en kommentar