Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Beskæring er også et vinterjob

Vinterhalvåret er et godt tidspunkt at beskære træer og buske på. For netop nu står de de uden løv, hvilket gør det let at se hvordan væksten former sig – og dermed nemmere at få dem beskåret på den rigtige måde.

Der er fordele og ulemper ved både sommer- og vinterbeskæring. Beskæres (frugt)træerne i denne tid, danner de vanris – dvs. lodrette skud. Disse skud kan du dog nemt fjerne senere på året, så det er ikke det helt store problem. Samtidig har vinterbeskæringen også den fordel, at du slipper for en masse haveaffald i form af blade.

Ved en sommerbeskæring, får du færre vanris – men om sommeren står træet med løv, og det kan derfor være svært at få klippet kronen i rette facon, så resultatet ser naturligt ud. Til gengæld heler sårfladerne hurtigere om sommeren.

Beskæringstidspunket er derfor en smagssag, men da der ikke er så mange opgaver i haven lige nu – og arbejdet går lettere uden blade på træerne – kan du overveje, om ikke du skal bruge et par weekender på at trimme haven.

Der er en hel række træer, som kan beskæres nu. Udover store træer som bøg, ask og eg, kan du også arbejde med æble-, pære- og paradisæbletræer i vinterhalvåret. Der er dog visse træer, du skal undgå netop nu – de såkaldte blødere. De suger saft om foråret – og skal derfor beskæres i efteråret, hvis de skal kunne hele på beskæringsstedet og ikke stå og dryppe. Det er bl.a. birk og ahorn.

Beskær træerne så nænsomt som muligt med en skarp sav eller grensaks – og tag helst kun tynde grene og kviste. Hvis større grene skal fjernes, saves de lodret af helt ind ved stammen, i overgangen ved grenkraven – den ring, der sidder rundt om grenens udspring.

Udover træer kan også blomstrende buske som f.eks. forsythia og dronningebusk beskæres her i vinterhalvåret. Her klipper du de ældste skud af helt nede ved jorden, så nye, friske kan komme til. Klatrehortensia skal man dog ikke røre ved, da det er en bløder.

I stedet for at smide de afklippede grene ud, kan du tage (nogle af) dem med indendørs. Her kan de drives i blomst og nydes i stuen.

Så føles foråret ikke helt så langt væk!

Skriv en kommentar