Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

5 fantastiske tomatsorter du kan dyrke selv

Hvis man er vant til at købe sine tomater i supermarkedet, kan man forledes til at tro, at tomater er sådan nogle røde, runde nogen, som smager lidt kedeligt det meste af året. Men hvis man har prøvet at dyrke sine egne tomater, så kender man også til følelsen af at plukke en drivhuslun tomat, gnide den i hænderne og sætte tænderne i det sød-syrlige frugtkød. Det kan være en udsøgt fornøjelse at nyde en hjemmedyrket tomat.

Men tomater er ikke bare tomater, der findes tusindevis af forskellige sorter, som alle sammen adskiller sig i smag og udseende. Her kommer 5 bud på fantastiske tomatsorter du kan dyrke i år.

Læs med her, hvis du vil have tips og tricks til hvordan du dyrker tomaterne.

Silvery Fir Tree

Silvery Fir Tree er den tomatsort på listen, som mest ligner en helt almindelig tomat. Den egner sig formidabelt til dyrkning på friland. Den er tidlig til at sætte blomster, og tidlig til at sætte frugter. Plantens løv er anderledes end de fleste andre tomater, det er det, der gør den særlig. Den har små fine blade, som mere ligner gulerodstoppe end tomatblade. Planten skal ikke nippes, da det er en busk tomat. Planten bliver ikke særlig høj, men sætter et væld af store saftige tomater, som egner sig godt til sovse, ketchup eller anden madlavning.

Læs mere om at dyrke tomater på friland.

Tomatsort : silvery fir tree
Silvery Fir Tree

Yellow Pear

Pæreformerede tomater, er noget sf det yndigste man kan dyrke i sit drivhus. Den pæreformede tomat kommer i flere forskellige farver, gul, rød, grøn og en helt mørk version. Her er det den gule, som på billedet endnu ikke er blevet gul. Det er en lille cocktail-agtig tomat, med en sød smag, som egner sig godt til at blive spist frisk, i tomatsalat eller som snack. Planten skal nippes. Du kan læse mere om hvordan du dyrker tomater her.

Tomatsort : yellow pear
Umoden Yellow pear

Charlie Chaplin

Tomaten Charlie Chaplin er lige så finurlig som den rigtige Chaplin. Det er en bøftomat, som man lige kan skimte på billedet under. Tomaten er ruflet og stor, og planten sætter mange store tomater i løbet af en sæson. Tomaten bliver nærmest hul i midten, når den er modnet. Dette gør den ideel til at bruge som ovnbagt fyldt tomat, men den ser fantastisk ud med sit rød-orange skind, når den skæres i skiver og anrettes som en smuk tomatsalat.

Tomatsort: Charlie Chaplin
En umoden Charlie Chaplin tomat ses midtfor øverst.

Dark Galaxy

Dark Galaxy er en af de lidt mere særprægede tomater, man kan dyrke i sin have eller i sit drivhus. Den har et smukt skind, i grønlige, lilla og rødlige farver. Det ligner en lille galakse. Planten skal nippes, og kan blive ret høj. Den giver smukke og velsmagende tomater henover hele sæsonen, som modner til at blive mere rødlige end lilla til sidst.

Tomatsort : dark galaxy
Dark Galaxy

Banana legs

Banana Legs er en busktomat, der producerer mange små, aflange gule blommetomater. Tomaterne bliver sjældent mere end 10 cm lange. De er kødfulde og søde i smagen. Banana Legs er ret dekorativ i en salat og de egner sig også rigtig fint som en snack. Planten skal ikke nippes, da det som nævnt er en busktomat. Den kan dyrkes på friland uden de store problemer, og den egner sig rigtig fint til dyrkning i højbed. En rigtig skøn tomatsort!

Tomatsort : Banana legs
Banana Legs

Skriv en kommentar