Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

3 tips: sådan forlænger du sæsonen for dine planter

I Danmarks relativt kølige klima er dyrkningssæsonen ikke så lang som i mere solrige dele af verden. Derfor vil vi gerne strække sæsonen så langt som muligt. I foråret kan vi gøre det ved at forspire planterne indenfor, så de får et godt forspring og er klar til udplantning, når frosten er over. I sensommeren er der andre metoder at forlænge sæsonen med, så planterne holder endnu længere.

Vand regelmæssigt og forlæng planternes levetid

Ja, det lyder basalt, men når sæsonen er godt i gang, og planterne er blevet store, så kan man hurtigt glemme at vande. I august og selv i efterårsmånederne kan der kommer tørre perioder, og hvis en plante ikke vandes regelmæssigt, kan det forkorte dens levetid. Planterne kan gå i blomst for tidligt, de kan blive hæmmet i deres vækst, og de kan selvfølgelig også visne, hvis det står helt skidt til. Mange afgrøder i køkkenhaven kan bedst lide, at jorden er nogenlunde lige fugtig i hele vækstsæsonen.

Land Classic højbede med sneglekanter, foto Peekaboo design for LandHave.dk

Læs om hvilke afgrøder du kan dyrke i sensommeren her

Har du flerårige krydderurter, stauder, eller andre planter i krukker og plantekasser, kan det faktisk også være nødvendigt at vande om vinteren – særligt hvis du har sat dem et beskyttet sted langs huset eller i drivhuset, hvor de kun får lidt eller slet ingen nedbør.

Planterne skal have gødning – så holder de længere

Afgrøder i køkkenhaven og i drivhuset har brug for gødning gennem hele sæsonen. Det er forskelligt, hvilke typer af gødning de forskellige planter bedst kan lide. Slå dine planter op på nettet eller spørg i dit havecenter, hvis du er i tvivl. De fleste planter har godt af et tyndt lag kompost i løbet af sæsonen. Især hvis du dyrker i plantesække, mindre højbede eller krukker, skal du huske at gøde i løbet af sæsonen, ellers bliver jorden udsultet, og planterne bliver hæmmet i deres vækst.

Luft ud i drivhuset og undgå plantesygdomme

Et af de store problemer, vi kan have herhjemme i sensommeren, er, at det bliver for lunt og fugtigt i drivhuset. Det kan skabe grobund for mange plantesygdomme, som kan ødelægge ens høst. Derfor er det vigtigt at lufte godt ud i drivhuset i løbet af sæsonen. Sørg også for at tynde lidt ud i bladmængden på planterne, hvis væksten bliver for tæt, eller planterne står meget tæt i drivhuset. Så kan dine tomatplanter faktisk holde langt ind i efteråret.

Læs om 5 fantastiske tomatsorter du kan dyrke i drivhuset

Kapilærkasse skjuler fra Land Højbede med tomater

Skriv en kommentar