Plantekasser

Plantekasser

Plantekasser fra Land er alle med bund

Brug af plantekasser

En plantekasse er, som ordet siger, en kasse til at plante i. Alt efter størrelse og placering, kan du plante næsten hvad som helst i plantekasser: blomster, grønne planter, buske og mellemstore træer. Desuden kan du sagtens bruge plantekasserne i drivhuset og køkkenhaven for en mere tydelig opdeling. I storbyer ser man flere og flere sætte plantekasser op i de indre gårde, på fortove, altaner og tagterrasser. Både for at skabe natur og stemning, men også for at dyrke afgrøder, som kan høstes i løbet af året. Fordelen ved plantekasser er, at de kræver meget lidt plads, meget lidt jord og kan placeres alle steder.

Plantekasser til udendørs arealer

Der er næsten ikke noget smukkere eller mere terapeutisk end en have, der er fyldt med flotte blomsterbede eller spændende planter. En flot og velholdt have er noget, som de fleste drømmer om, og med vores udendørs plantekasser kan du hurtigt få lavet den idylliske have, som du altid har ønsket dig.

Udendørs plantekasser trender for alvor i disse år, særligt i byerne, hvor plantekasser i alle afskygninger har fået et boost. Mange byboere vil gerne tættere på naturen og have en havelignende gård med både planter, urter og for eksempel jordbær. Det er både forskønnelse af byen, stemning, dyrkning og den trængte biodiversitet, der har fanget manges interesse. Naturen, som de fleste elsker, kommer tættere på hverdagslivet, og så kan man høste lidt afkast af et urtebed med frisk mynte, basilikum eller purløg til madlavningen. Der etableres flere og flere gårdlaug og foreninger, hvor beboerne går sammen om at skabe helt nye miljøer i forbindelse med renovering af bygninger og udearealer. Det betyder også, at der skabes nye sociale relationer, når man kan mødes rundt om et par plantekasser og luge lidt ud i ukrudtet.

Skal dine plantekasser bruges udenfor, er det altid vigtigt at vælge plantekasser, der er lavet til udendørs brug. Alle vores plantekasser er beregnet til at kunne bruges udendørs, og køber du udendørs plantekasser hos os, kan du være sikker på, at kvaliteten er i orden. Med de udendørs plantekasser bliver det nemt og sjovt at give nyt liv til haven, og de kan naturligvis også bruges på terrassen eller altanen, hvis du har sådan en. Sætter du flere plantekasser op i forbindelse med hinanden, kan du lave en lille krog, der virker som om den er indhegnet, med læ og hygge.

Plantekasser til indendørs brug

Er det tid til, at der skal ske noget nyt i dit hjem, og har du lyst til at få noget mere grønt indenfor? Så vil du kunne få stor glæde af vores plantekasser, som vi også sælger til indendørs brug. Planter giver nemlig mindst lige så stor glæde indenfor, som de gør udenfor, og mange oplever, at atmosfæren i hjemmet ændres positivt, når det bliver fyldt med friske blomster eller andet grønt og farverigt. Det giver boligen mere liv, og i et bymiljø føles det som om, at man får lidt natur og have indendørs. Det er også godt for indeklimaet at have planter indendørs, og har man børn, er det en god måde at vise dem, at natur og planter er en del af vores eksistens og livsbetingelser i det hele taget.

Drømmer du også om at have dine yndlingsplanter stående i stuen, eller måske nogle friske krydderurter i køkkenet, så er det nemt med planterkasser, som du kan tage med ind i huset eller lejligheden. En klar fordel ved plantekasser frem for de klassiske urtepotter i vindueskarmen er, at de ikke på samme måde spærrer for lysindfald fra vinduerne. Vælger du en model med hjul, er den nem at flytte, og du kan hurtigt ommøblere og give forny indretningen.

Plantekasser til drivhus

Et drivhus er en fantastisk opfindelse. Her kan varmen virkelig skubbe væksten i den rigtige retning, og det er opad! Det er typisk for koldt i Danmark til at give de særligt krævende planter de bedste vækstbetingelser udendørs på friland, men i drivhus kan det meste lade sig gøre. Plantekasser er en god løsning i drivhuset. De giver en god arbejdshøjde, og så får solen lettere ved at varme jorden op, når den er hævet op i en plantekasse. Vil du også gerne bruge drivhuset som et lille lysthus, med plads til at sidde og nyde solen forår og efterår, når der endnu er lidt for køligt på terrassen, så er det oplagt at indrette drivhuset med pæne plantekasser. Vil du gerne give dine drivhusplanter en ekstra god start, kan du også plante agurk og tomat i plantekasser indendørs før sæsonen, og har du valgt en model med hjul kan du derefter trille dem direkte ud i drivhuset, når det er tid.

Plantekasser i forskellige materialer

Vi bruger ikke det samme materiale til alle vores plantekasser, og hos os er det derfor muligt at finde plantekasser i flere forskellige slags materialer. Fælles for dem alle er selvfølgelig, at de alle er lavet af materiale i god kvalitet. Det er især vigtigt for de udendørs plantekasser, at materialet er godt, da de gerne skal kunne modstå vind og vejr. Farverne på vores plantekasser afhænger også af det materiale, der er brugt. Vi har eksempelvis plantekasser i jern eller cortenstål, der ruster, og plantekasser i galvaniseret stål, som bevarer det sølvgrå stål-look. Er du til et helt stramt og stilrent look, så har vi dem også i sortlakeret aluminium.

Vælg den helt rigtige plantekasse

Er du på jagt efter en god plantekasse, har du måske allerede bidt mærke i, at der er et hav af muligheder, som du kan vælge mellem. Som det også kan ses her på siden, så har vi selv et bredt udvalg af forskellige modeller i forskellige bredder, højder, farver og meget mere. Vi har på den måde gjort det nemt og overskueligt for dig at finde lige præcis den plantekasse, som du har brug for, og som passer til dine behov. Måske du er til de simple plantekasser i galvaniseret jern eller i sort, eller måske du bedre kan lide de rustne plantekasser, som har et mere råt udseende? Uanset hvad din personlige stil er, så har vi med stor sandsynlighed en plantekasse, der kan bruges.

For at kunne vælge den rigtige plantekasse er det altid en god idé først at se på, hvad der skal plantes i dem. Ønsker du at dyrke større blomster, planter eller andet, som fylder en del, så kan de store og aflange planterkasser være en god løsning, hvor der er god plads at arbejde på. Dyrker du derimod krydderurter eller små grøntsager, der ikke kræver den samme plads, så kan de mindre plantekasser med fordel bruges. Om de skal stå ude eller inde er også vigtigt at overveje, så du ikke får en model, som drypper, hjem på stuegulvet.

Find den rigtige størrelse

Da vores plantekasser kommer i nærmest alle tænkelige størrelser, er det let at finde en størrelse, der passer ind på dine udendørsarealer. Om plantekassen skal være stor eller lille, er helt op til dig, men det kan naturligvis være en god idé at se på, hvad der er plads til at have stående derhjemme. Vores mindste plantekasser er ideelle til den lille have, den lille altan eller til indendørsarealer. Er du så heldig at have en stor have med god plads, så har vi også de store udgaver, som giver dig mulighed for at dyrke en masse grønt.

Højden på plantekassen er også værd at overveje, før du køber den med hjem. Nogen foretrækker at sidde ned, når de arbejder ved plantekassen, mens andre foretrækker at arbejde stående. Har du en lav plantekasse, kan det være svært at arbejde stående uden at få ondt i ryggen. Det er derfor altid vigtigt at finde en plantekasse med en passende højde, som du har det bedst med. Vores plantekasser har en højde på mellem 25 og 80 cm, så hvis du foretrækker at stå op, mens du planter, så vil en plantekasse på 80 cm måske være den rette størrelse for dig. Er du i tvivl om størrelsen, kan vi anbefale, at du tager et kig forbi os for at se på de forskellige muligheder, som vi tilbyder.

Find den rigtige type plantekasse

Plantekasser kan bruges på altaner, balkoner, terrasser, i haven og alle andre steder på din grund. Vælg den type plantekasse, som passer til dit behov:

 • Plantekasser uden bund: Denne type plantekasser er beregnet til at stille over et stykke åbent jord, hvorved rødderne fra planterne i plantekassen kan nå ned i den underliggende jord
 • Plantekasser med bund: Bundpladerne og de medfølgende små knopper er til for at beskytte underlaget, hvis plantekasserne stilles på fliser, klinker eller trægulv. Knopperne sikrer luft under plantekasserne, så der ikke opstår fugt, svamp og råd, og drænhuller i bundpladen sikrer god afdræning af jorden
 • Plantekasser med bund og hjul: Samme formål som plantekasse med bund – disse plantekasser er bare lettere at flytte. Praktisk, hvis der er sparsomt med plads, og der af og til er behov for at flytte lidt rundt på tingene for at kunne have det hele
 • Plantekasser med ben: Står solidt og kan ikke uden videre trilles væk, men kan alligevel flyttes ved behov med en palleløfter eller lignende. Et godt valg til offentlige arealer.

Plantekasser på hjul

Plantekasser på hjul er blevet utroligt populære, og med god grund: de er lige så smukke og anvendelige som plantekasser, der står direkte på jorden, men de er utroligt fleksible og lette at have med at gøre. Du kan hurtigt flytte om på terrassen og altanen, hvis der er brug for plads til en ekstra stol, og du kan nemt flytte planterne rundt efter vind, vejr og sæson. Skal de sarte planter for eksempel stå et mere skærmet sted om vinteren, behøver du ikke grave dem op og plante dem om, du triller dem bare ind i læ. Og vil du én dag gerne skabe lidt skygge på terrassen, men en anden dag hellere give solen frit spil, flytter du bare plantekasserne efter det.

Plantekasser på ben

Har du ikke brug for plantekasser med hjul, som du let kan flytte rundt på, så har du selvfølgelig også mulighed for at købe en plantekasse på ben. Vores plantekasser på ben er utrolig praktiske, fordi de står solidt på jorden, men alligevel kan flyttes ved hjælp af en palleløfter eller nogle solide bæreremme. Det gør dem for eksempel velegnede på fællesarealer, hvor man ikke uden videre skal kunne trille væk med dem, men man på den anden side gerne vil have en vis fleksibilitet i indretningen. Benene hjælper desuden til, at plantekassen får en god arbejdshøjde, der gør det nemmere og mere behageligt for dig, når du skal arbejde med plantekassen. Disse typer er også mindre tunge at se på og kan eksempelvis fungere godt til en lille altan eller andre steder, hvor benene kan stå solidt på jorden.

Bredt udvalg

Vi tilbyder et bredt udvalg af plantekasser at vælge imellem – for eksempel:

 • Land Plus plantekasse og kapillærkasseskjuler med hjul: Ekstra rummelige plantekasser på hjul. Perfekt egnede til altanen, balkonen eller terrassen. De gør det let at ommøblere efter behov
 • Kvadratiske plantekasser: Vi har flotte kvadratiske plantekasser i flere designs – Land Classic kvadratiske plantekasser i råjern eller galvaniseret stål, Land Modern kvadratiske plantekasser i Cortenstål eller højgalvaniseret Magnelis stål og Land Black kvadratiske plantekasser i sortlakeret alu. Der er mange størrelser og højder at vælge imellem.
 • Små, aflange plantekasser: Lav nogle flotte blomsterbede med aflange plantekasser, for eksempel vores Land Classic aflange plantekasser i jern/rust og galvaniseret stål.
 • Store aflange plantekasser i rust/jern, Cortenstål eller galvaniseret jern: Udnyt pladsen i køkkenhaven optimalt med store aflange bede. Du kan så tæt, da der ikke skal afsættes plads til at gå mellem planterækkerne, og du får masser af plads og et godt overblik. Vælg mellem Land Classic store aflange højbede i højden 25/50 cm og Land Modern store aflange højbede og plantekasser i højden 40/80 cm.
 • Kvadratiske plantekasser med sneglehegn: dræbersnegle er de fleste haveejeres store mareridt. Ved at købe plantekasser med sneglehegn er problemet hurtigt løst – helt uden brug af farlige giftstoffer endda. De smarte, kvadratiske plantekasser med sneglehegn fås både i råjern og galvaniseret stål.
 • Små aflange plantekasser med sneglehegn: Ligemeget om det er små blomsterbede eller andet, du ønsker at have i dine plantekasser, er det rart at slippe for grådige, sultne snegle. Disse små, aflange modeller af plantekasser i råjern og galvaniseret stål er udstyret med sneglehegn til at holde de små uhyrer ude.
 • Store aflange plantekasser med sneglehegn: Store, flotte, aflange plantekasser med sneglehegn, der sikrer dine planter mod at blive spist af sultne snegle. Modellerne findes i hhv. råjern og galvaniseret stål. Perfekt egnede til køkkenhaven.
 • Kvadratiske plantekasser med hjul: Flotte, kvadratiske plantekasser på hjul, der er lette at flytte rundt med ved behov. Plantekasserne er udformet i hhv. jern/rust og galvaniseret stål, Cortenstål og højgalvaniseret stål og sortlakeret aluminium.
 • Aflange plantekasser med hjul: Gør indretningen af altanen eller terrassen lidt mere fleksibel med disse smarte, aflange plantekasser på hjul. Så bliver det ikke længere et problem spontant at gøre plads til det hele. Modellerne fås i råjern og galvaniseret stål, Cortenstål og højgalvaniseret stål og sortlakeret aluminium.

Derfor bør du plante i en plantekasse

Der findes mange måder at plante på, men gør du brug af en plantekasse, har du mulighed for at gøre lidt ekstra ud af det. Plantekasser er nemlig rigtig gode til at give nogle hyggelige områder og kan også sammensættes på mange forskellige måder. Er du også glad for at indrette din have eller boligen derhjemme, kan det være hyggeligt at eksperimentere lidt med placeringen af plantekasserne for at skabe de mest hyggelige omgivelser. Med disse kasser har du mulighed for at være ekstra kreativ med indretningen, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Alt efter hvilken plantekasse du køber, er det desuden en fordel, at planterne eller blomsterne kommer en smule op i højden. Ukrudt er selvfølgelig svært at undgå, men på denne måde har du mulighed for at holde det lidt nede, så det ikke kræver den samme vedligeholdelse. Det bliver desuden også mere udfordrende for snegle i haven at nå op til planterne, når de med plantekasserne bliver hævet en smule fra jorden. På denne måde hjælper en plantekasse også med at passe godt på dine planter, så de kan holdes pæne i længere tid.

Indret din altan med naturens farver

Når solen er fremme, er det fantastisk at sidde på terrassen eller altanen, men har man ikke en have, kan man hurtigt komme til at savne naturen og de smukke farver, som hører til. Derfor vælger mange at lede efter løsninger, der gør det muligt at få en mere farverig og hyggelig altan, og heldigvis er der mange gode muligheder for at indrette altanen på forskellige måder. Plantekasserne er en løsning, der gør det muligt at indrette en fantastisk oase, der skaber stemning og hygge. Og noget af det bedste ved dem er, at de ikke nødvendigvis kræver meget plads. Med de forskellige størrelser, som du kan se her på siden, kan du finde lige præcis den plantekasse, som du har plads til at have stående på din altan. Du kan også vælge at kombinere forskellige størrelser og farver for at give mere liv til altanen.

Sådan får du frodige plantekasser

For nogen er det at skulle plante et blomsterbed eller dyrke nye grøntsager ingen sag, men det er ikke alle, der ejer de grønne fingre. Er du ikke selv vant til at arbejde med plantekasser, så er der heldigvis ingen grund til panik. Du kan plante lige, hvad du har lyst til, og vores plantekasser er simple og nemme at bruge, så alle kan være med.

Plantekasser giver nogle fordele i forhold til almindelig plantning i jorden. Blandt andet bliver det lettere at regulere jordens næringsstoffer og fugtighed, samt at kunne flytte planterne efter behov. Da planterne er “selvstændige systemer”, skal du sørger for, at du giver dem det bedste vækstmiljø. Se de følgende trin for at give dine planter og blomster de bedste vækstmuligheder i dine plantekasser.

Trin 1

Saml plantekassen efter anvisningerne i vejledningen. Læs vejledningen grundigt igennem, før du går i gang.

Trin 2

Sæt plantekassen, hvor du vil plante. Sørg for at planterne får tilstrækkeligt med sollys: de fleste blomster bør få mindst 4-5 timers sollys hver dag, men behovet for sollys varierer fra plante til plante – spørg i dit havecenter, hvis du er i tvivl.

Trin 3

Fyld plantekassen med god og ren jord – du kan købe jord med til dine plantekasser her. Vi anbefaler højbedemuld til store plantekasser og planteskolejord til de mindre. Start med at fylde plantekassen ca 3/4 op og fyld efter, når planterne er plantet.

Trin 4

Plant de ønskede planter i jorden. Følg plantedybden og afstandskravene specificeret på de enkelte plantemærker.

Trin 5

Vand jorden godt igennem. Har du valgt en plantekasse med bundplade, kan du med fordel vande, indtil det løber ud af drænhullerne. Da planterne tørrer hurtigere ud, end hvis de var i jorden, kræver de typisk dagligt vanding. Når ​​sommeren er på sit højeste, kan de kræve vanding to gange om dagen.

Trin 6

Forny jorden med kompost og en god gødning op til hver vækstsæson og suppler evt. med flydende plantegødning i løbet af sæsonen.

 

FAQ

Hvad planter man i plantekasser?I plantekasser kan man plante et bredt udvalg af grøntsager, blomster, krydderurter og små buske. Populære valg inkluderer salat, tomater, radiser, krydderurter som basilikum og mynte, samt blomstrende planter som petunia og stedmoderblomst. Vælg planter baseret på dine præferencer og jordforhold.

Hvor meget kan hjulene på plantekassen bære?
Hjulenes bæreevne på en plantekasse afhænger af hjulenes kvalitet og størrelse. Tjek producentens anbefalinger for maksimal belastning for de specifikke hjul. Generelt kan hjul til plantekasser bære mellem 50 og 150 kg per hjul, men det er vigtigt at overholde producentens angivne grænser.

Hvordan anlægger man en plantekasse?
For at anlægge en plantekasse skal du først samle eller bygge kassen og placere den på et passende sted. Læg eventuelt et lag dræningsmateriale i bunden, f.eks. småsten. Fyld derefter kassen med en næringsrig jordblanding, og plant dine ønskede planter med passende afstand og dybde.

Hvilken jord til plantekasser?
Det er vigtigt med en god og ren jord til at sikre de bedste vækstbetingelser for dine planter. Til store plantekasser bør du bruge en højbedemuld. Til mindre plantekasser bør du bruge planteskolejord eller en god krukkemuld.

Brug for hjælp? Vi sidder klar i kundeservice.