Tag foråret med indenfor

1. februar 2023 - LandHave

I det tidlige forår kan man have brug for at mærke, at forårets liv og lys er på vej, selvom temperaturene er lave, og blomsterne lader vente på sig. Heldigvis kan man drive mange forårsblomster frem indendørs og derved tage forskud på glæderne.

Artiklen fortsætte under billedet.

 

Sådan driver du blomsterløg frem i krukker

  • Grav forsigtigt blomsterløgene op, når de har stukket de første grønne skud op af jorden, og plant dem over i en krukke. Undgå så vidt muligt at knække de fine rødder under løgene. Har du ikke nogen blomsterløg i haven, du kan grave op – eller nænner du det ikke – kan du mange steder købe blomsterløgene i krukker.
  • Fugt jorden godt og sæt krukken i drivhuset eller indendørs et lyst, men ikke alt for varmt sted. Hold øje med at jorden ikke tørrer ud.
  • 1-2-3 vil blomsterne få fart på, og når de begynder at springe ud, kan du sætte dem midt på spisebordet eller hvor du vil nyde dem allermest.

Sådan får du dobbelt blomstring – med lidt held

Blomsterne holder ikke helt så længe indendørs, men mange tulipaner, påskeliljer og hyacinter kan faktisk blomstre to gange, hvis du klipper dem ned efter blomstring indendørs og flytter dem udenfor igen.

Har du ikke nået at drive blomsterløgene frem tidligt, skal det selvfølgelig ikke afholde dig fra at tage blomsterne med ind og nyde dem i stuen – for eksempel som her med afskårne pilegrene med små fine ‘gæslinger’. Land Black plantekasser med selvvandingsindsats kan både bruges ude og inde – og kan både bruges som en krukke fyldt med jord og fyldes med vand og oasis til en stor flot blomsterdekoration.

Du kan også få plantekasser til både ude og inde