Rabarberlagkage med ingefær

13. maj 2025 - Thea Poulsen

Rabarber er en af havens tidligste glæder – og hvad er bedre end at forvandle de smukke stængler til en forfriskende lagkage? Her får du opskriften på en uimodståelig rabarberlagkage med ingefær – en perfekt kombination af sødme, syre og varme kryddernoter.

Jeg elsker rabarber – ikke kun fordi kombinationen af sødme og syrlighed er skøn, og farven er fantastisk, men også fordi det er en af årets første afgrøder i haven. Jeg har allerede høstet et stort bundt rabarber og omsat dem til en rabarberlagkage. Opskriften fik jeg for nogle år siden af en veninde. Det var første gang, jeg hørte om at kombinere rabarber og ingefær, men nu ser jeg kombinationen overalt, og det er ikke uden grund – de to klæder hinanden ualmindeligt godt.
Her kommer den opskriften: 

Bund: 

3 lagkagebunde 
100 g knuste makroner 

Mos:

750 g rabarber 
200 g sukker 
2 spsk fintreven ingefær 

Råcreme: 

4 past. æggeblommer 
2 spsk sukker 
2,5 dl piskefløde 
200 g græsk yoghurt 10% 

Ovetræk og pynt: 

50 g god flødechokolade 
0,5 dl piskefløde 
1 tsk smør 
citronmelisse 

Til mosen koges rabarber, sukker og ingefær ved svag varme under låg i ca. 1/2 time. 
Til cremen piskes æg og sukker skummende, fløden piskes stiv og begge dele vendes forsigtigt sammen med yoghurten. 


Til overtrækket hakkes chokoladen og smeltes med fløde og smør ved svag varme. 
Det hele lægges sammen: bund, halvdelen af mosen, halvdelen af makronerne, halvdelen af cremen, bund igen, mos, makroner, creme, bund – og så overtræk. 

Velbekom!