Slået op d.

Jordbærsalat

opskrifter mm.
Opskrifter mm.

Sommersalater er noget af det bedste! Her er en lidt utraditionel sommersalat, der både i farverigdom og smag spiller rigtig godt op til havens små nye kartofler. På billederne er salat og kartofler serveret sammen med let sprængt svinemørbrad, men salaten går også godt sammen med andet lyst kød. Selvom den mest af alt består af frugt, er den ikke sød og dessertagtig, men frisk i smagen og cremet i konsistensen.

ca. 500 g friske jordbær uden top, skåret i skiver eller halve alt efter størrelsen

2-3 cremede, modne avocado skåret i aflange skiver

1-2 usprøjtede appelsiner, skrællen skåret af og revet, frugtkødet skåret i tynde både

krydderpynt, fx frisk koriander, brøndkarse, eller som på billederne blomsterkarse og kronblade fra morgenfruer

2 spsk sherryeddike eller æblecidereddike

2 spsk god olie, gerne olivenolie

salt og friskkværnet peber

evt. ristede mandelflager

Arranger avocadoskiverne på en tallerken med jordbærskiverne ovenpå. Fordel frugtkødet fra appelsinen over salaten og pynt med krydderurter og/eller spiselige blomster. Rør eddike og olie sammen til en dressing og smag til med revet appelsinskal, salt og peber. Hæld dressingen over salaten. Drys evt. lidt ristede mandelflager over til sidst. Så er der serveret!

jordbærsalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *