Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Om Land

Vi tror på, at grønne omgivelser gør os glade, og giver os større livskvalitet! Derfor brænder vi for at gøre det let for alle at gøre deres omgivelser lidt grønnere …og meget skønnere.

Grønt er godt for øjnene, og det er godt for både krop og sjæl at pleje og nyde det grønne. Uanset om det grønne er en kæmpe have eller bare lidt blomster og krydderurter i altankassen, så giver det masser af livsglæde og gode oplevelser for alle sanser.

Hos Land laver vi plantekasser, der rummer alt det grønne, som vi elsker. Plantekasser, som kan bruges alle steder og tilpasses lige præcis den plet, hvor du gerne vil nyde grønne og smukke omgivelser.

Kraftige Land Modern plantekummer fra Land Højbede med frodig beplantning

Ideen bag Land

Ideen bag Land opstod en sommerdag, da Thule Jessen gik i sin have og overvejede, hvordan han kunne lave flotte højbede af jern til at holde styr på krydderurterne. “Nogle af vores venner havde fået en smed til at svejse plantekasser til deres have, men jeg tænkte: det må sgu’ kunne gøres nemmere!” Thule søgte en løsning, som skulle være både dekorativ, let og fleksibel at arbejde med.

Løsningen var enkel: sider i forskellige længder, som nemt kan samles til flotte plantekasser i utallige størrelser og faconer.

Klassiske plantekasser fra Land Højbede

Land havde sin debut på designmessen Formland i Herning i 2003. Her blev Land Classic højbedene tildelt Formland prisen for ide og design. Siden har produkterne udviklet sig, masser af tilbehør og nye kombinationsmuligheder er kommet til, og Land har foruden Classic højbedene også en Modern kollektion samt forskellige produkter til drivhus og terrasse. Plantekasserne kan bruges privat og offentligt, og man kan for eksempel støde på dem i Tivoli i København.

Nærhed og bæredygtighed

Hos Land går vi op i at levere produkter, som vi kan stå inde for. Alle vores plantekasser og krukker er produceret i Danmark. Det sikrer høj kvalitet og bæredygtig produktion – med ordentlige arbejdsvilkår, troværdig miljøkontrol og kort transport. Vi benytter udelukkende europæisk fremstillet genanvendeligt stål og træ fra bæredygtige kilder, og vores emballage er fremstillet af 100% biologisk nedbrydeligt bølgepap med plantebaseret lim og trykfarve. Faktisk kan du trygt rive emballagen i stykker og bruge den som fyld i bunden af din plantekasse.

Hos Land Højbede kan emballagen bruges som kompostering så fyld bare jord ovenpå

Land er i det hele taget en virksomhed med fokus på nærhed. Thule startede virksomheden op i det midtjyske på det Gamle Mejeri i Langkær, 5 kilometer udenfor Brande. I 2015 rykkede han virksomheden fra den jyske højderyg til det flade Amager på adressen Præstefælledvej 16, 2770 Kastrup. Thule og hans kone Marie ønskede at komme tættere på deres børn, som var flyttet over sundet. Sønnen Søren blev en del af virksomheden og bidrager med alt fra informationsteknologi og design af hjemmeside til udvikling af nye produkter. Sørens kone Anne arbejder også i firmaet og står for presse og kommunikation. Siden 2021 har Søren overtaget ledelsen af virksomheden, men Thule og Marie giver stadig en hånd med, når der er travlt. Hele familien er involveret på den ene eller den anden måde.


Hvem er vi?

Thule Asbjørn Jessen, grundlægger af familievirksomheden Land Højbede
  • Thule Jessen er Land Højbedes grundlægger og manden bag den originale ide, som virksomheden bygger på: enkle, modulopbyggede plantekasser, som kan tilpasses, varieres og kombineres, så de passer ind i enhver have – fra den lille altan til den store landskabelige have.

Søren Peter Sohl Jessen, 2. generation i familievirksomheden Land Højbede
  • Søren Sohl er Thules søn og 2. generation i familievirksomheden. Det var Sørens ide at bygge virksomheden op som en netbutik, og han har været med næsten fra start – siden 2015 på fuldtidsbasis.
  • Søren kan kontaktes på soren@landhave.dk eller tlf. 23 63 61 72.

Anne Holst Korsbæk Andersen, nyeste medarbejder i familiefirmaet Land Højbede
  • Anne Holst er gift med Søren og familiens havemenneske. Anne har gennem flere år bidraget til virksomheden med blogindlæg mm. og har siden 2018 været medarbejder på fuld tid med ansvar for blandt andet kommunikation og økonomi.
  • Anne kan kontaktes på anne@landhave.dk eller tlf. 28 90 78 05.