Såtid i køkkenhaven – det er ikke for sent!

Efteråret er over os, og de fleste afgrøder i køkkenhaven er ved at være høstet. Men det er faktisk ikke for sent at så nyt, så du kan få glæde af køkkenhaven – også i den mørke tid. Det er såtid for efterårsafgrøder!

Såtid i september, vi sår spinat og vårsalat i køkkenhaven
Børnene var med, da vi såede spinat og vårsalat under den smukke blå septemberhimmel

Sidste weekend var vi i haven med børnene i det smukke septembervejr. Vi ryddede højbedene for de sidste gulerødder og visne rester af årets hestebønner. I stedet såede vi spinat og vårsalat, der begge kan sås i efteråret. Halvdelen af frøene har vi gemt til næste weekend, så vi kan strække høsten af frisk grønt over længere tid.

Såtid i køkkenhaven. Højbedene set fra oven.
Vi dyrker køkkenhave i lange ‘trappeformede’ højbede langs stakittet. Vi såede efterårsafgrøderne i det øverste ‘trin’, der lettest kan fange efterårets skrå solstråler.

Såtid i efteråret – høsttid når du trænger allermest til frisk grønt

Spinat spirer normalt i løbet af 1-2 uger, men sår du i oktober kan frøene også overvintre og spire i det tidlige forår. Vårsalaten er lidt længere tid om at spire, og ved såning i september-oktober vil frøene typisk overvintre. Til gengæld kan du dyrke og høste vårsalat i drivhuset hele året rundt, så sidste halvdel af vårsalatfrøene vil vi prøve at så i drivhuset.

Vi venter utålmodigt på at se de første spirer titte frem! Og glæder os til frisk grønt i de kolde måneder.

Gem og del kurv
Din indkøbskurv vil blive gemt, og du vil blive givet et link. Du eller nogen med linket, kan bruge den til at hente din kurv til enhver tid.
Back Gem og del kurv
Din indkøbskurv vil blive gemt med produkter og informationer. Så send den til dig selv eller en ven med et link til at hente kurven til enhver tid.
Your cart email sent successfully :)