
Når det kommer til grønne afgrøder, er spinat en af mine klare favoritter. Spinat smager fantastisk både nyplukket fra højbedet – helt frisk og sprød – og dampet i varme retter. Retten her er hjemmekomponeret med inspiration fra det italienske køkken. Den tager højst 20 minutter at lave – eller lidt længere, hvis man laver pastaen selv…
Til 2 personer:
1 stor skålfuld frisk spinat, grundigt skyllet, vandet rystet af
2 spsk olie
3-4 fed hvidløg, finthakket
evt. et par skalotteløg, finthakket
1 bøtte ricottaost
lidt parmesanost, friskrevet
muskatnød, friskrevet
salt og peber
1 lille glas ansjoser, skåret i mindre stykker
1-2 spsk kapers
300 g god pasta
Varm olien godt op i en stor, tykbundet gryde eller en dyb pande. Tilsæt hvidløg og evt. skalotteløg og rør rundt, indtil løgene er klare, men ikke brændte. Kom herefter spinaten i. Rør lidt rundt, så alle bladende får varme. Tilsæt evt. spinaten lidt ad gangen, efterhånden som bladene falder sammen og der bliver plads til flere.
Kog pastaen imens, i let saltet vand.
Når alle spinatbladene er faldet sammen, og det meste af væsken fra bladene er fordampet, er det tid at komme ricottaen i. Vend den sammen med spinaten og smag til med muskatnød, lidt salt, peber og parmesanost. Put endelig ikke for meget salt i – når retten bliver anrettet med ansjoser og kapers, kan den let blive for salt.
Anret pastaen med spinat ovenpå og drys med ansjoser og kapers. Slut af med lidt ekstra parmesan.
Tip: Kan man ikke lige opstøve ricottaost, kan den erstattes af en smule fløde. Det gør retten lidt tungere, men smager stadig skønt.