Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Hold dine bærbuske sunde og rigtbærende – beskær dem nu

Bærbuske er altid et hit i haven, især børn elsker at plukke de små smagsbomber, der hænger tungt på grenene over sommeren. Der findes et væld af forskellige bær man kan dyrke i haven. Nogle er bedst friske, andre er bedst syltede eller som saft. Fælles for dem alle er, at hvis man vil holde sine buske sunde og rigtbærende, så skal de beskæres årligt.

Hvornår kan du beskære dine bærbuske?

Du kan beskære bærbuske som hindbær, brombær, ribs, solbær og stikkelsbær en til to gange om året. I det tidlige forår kan du lave en mindre beskæring, hvor du tynder lidt ud i grenene hvis busken er blevet for stor. I sensommeren eller efteråret kan du lave en større tilbagebeskæring efter plukning. 

Hvordan skal bærbuske beskæres?

Ved hindbær og brombær klipper man planterne helt ned om efteråret når man er færdig med at høste af dem. Især brombær kan sprede sig meget og hurtigt og her er der ingen grund til at være bekymret for at beskære den for langt tilbage. Man kan også i samme ombæring grave nye vildskud op og give dem væk, eller sætte dem andre steder i haven hvis man har plads. 

Ved ribs, solbær og stikkelsbær fjernes de ældste grene enten i forbindelse med at man plukker bærrene eller senere på sæsonen. De ældste grene, kan du med fordel klippe af helt nede ved jorden, inden du høster bærrene, og så tage dem med op til et bord, hvor du kan sidde og pille bærrene af. Det er behageligere for ryggen. 

Skriv en kommentar

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.