Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Tryl juleresterne om til fuglegodter

De færreste vil nok bytte julegodterne ud med de her fuglegodter, men hos fuglene er de tydeligvis populære…

Når julestegen har dryppet en del af det gode sul af i den varme ovn, er der for det meste mere end rigeligt fedt både til sovsen og til sildemaden dagen efter. I stedet for at smide fedtresterne ud, så lad småfuglene udenfor få glæde af dem. Jeg garanterer, at fuglene bedre vil kunne lide de hjemmelavede fuglegodter end kuglerne i grønne net fra supermarkedet.

Alt der skal til er:

  • en portion fedt fra gåsen, anden eller flæskestegen – bare hæld det flydende stegefedt op i en skål og lad det stivne
  • nogle store håndfulde fuglefrø, for eksempel solsikkefrø med eller uden skaller
  • havregryn

Ved stuetemperatur er det stivnede fedt blødt og let at røre op med masser af fuglefrø. Suppler med havregryn, til fedtmassen er så tilpas fast, at den kan formes med hænderne.

Massen kan formes til kugler og lempes ned i nogle brugte fuglekuglenet. Den kan også bindes ind i stykker af net fra klementiner, appelsiner, avocado, løg eller hvad du har ved hånden. Det er udnyttelse af spild og rester over hele linjen! Er massen fast nok, kan den formes til en flot krans og hænges op med et bånd. Godterne hænges op et taktisk sted, hvor fuglene kan lide at komme, og der samtidig er fint udsyn indefra, så man kan nyde synet af fuglene, når de guffer i sig. Har man et fuglebræt eller en anden form for foderanordning, kan massen også bruges der.

Fuglegodter af julerester

Det er knap så god en ide at stille massen frem i en skål på jorden. Det lokker rotter til, og katte og andre rovdyr, som kun skræmmer fuglene væk. Vil man gøre noget godt for de større fugle, som ikke kan balancere på foderbrættet og fuglekuglerne, er det en bedre ide at smide æbler på jorden. Det er helt fint at æblerne er lidt rynkne og ellers ville være end i skraldespanden – det har solsortene og deres flyvende venner ikke så meget imod.

Fuglene – ja, de skal også vide, det er jul!

En kommentar til “Tryl juleresterne om til fuglegodter”

  1. Pingback: Land Højbede » Vinter i haven

Skriv en kommentar

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.