Slået op d.

Højbede af lærketræ

Land Højbede har udviklet nye højbede i 32 mm lærketræ, som fås i 2 størrelser. Fordelen ved lærk er, at den stort set kun består af kerneved og derfor er meget vejrbestandig. Kerneved er den inderste og hårdeste del af træet og forgår ikke så hurtigt, som det bløde splintved. Kerneved kendetegnes ved, at det er mørkere farvet, fordi der indlejres konserverende harpiksstoffer i træet. Lærketræ er naturligt imprægneret med svampehæmmende stoffer, harpiks og erstatter let trykimprægneret træ, som indeholder gift stoffer. Hvis man efterbehandler lærketræ med den rigtige træbeskyttelse bliver levetiden endnu længere.

højbede i lærketræ

—-

Forlæng lærketræets levetid

Ved behandling med koldpresset linolie kan højbedets levetid forlænges. Det tørre lærketræ skal have et tyndt lag linolie og derefter tørre i 5 dage inden jorden fyldes i. Ved at overflade behandle med linolie lukkes træets porer til og træet får en modstandsdygtig overflade.

Højbede i lærketræ fås i 2 størrelser: 1 x 1 m og 1 x 2 m fra 595,00 kr.

Køb højbede i lærketræ hos Land Højbede.

9 tanker om “Højbede af lærketræ

 1. Hej!

  Hvordan sammensætter jeg galvaniseret sneglestop
  til 100*200 cm lærke højbed ?

  mvh bø

  1. Hej Bjarne,

   Du skal bruge 2 stk. 120 cm (gavle) + 2 stk 120 cm højre + 2 stk 120 cm venstre. Se dem under menuen ‘Tilbehør til højbede’. Vælg mellem rust eller galvaniseret.

   Gavlerne, højre og venstre side skal også forkortes med en nedstryger. Derefter vil jeg bore huller i øverste sneglestop kant med ca. 30 cm. afstand og tilsidst skrue snegslestoppet fast til højbedet.

   Vi håber at du kan bruge det til inspiration!

   Venligst,

   Søren / Land Højbede

 2. Hvad er holdbarheden på et højbed af lærketræ

  mvh
  SP

  1. Vores højbede i lærketræ holder i ca. 12 år, da træet er af kærnetræ og 32 mm tyk. Tykkelsen og andel af kernetræ er vigtig.

 3. god hjemmeside fordi at man for inspration

 4. Hejsa

  Jeg vil lige høre, om man selv kan give højbedene noget lærketræsolie?

  Vil det skade de dyrkede grøntsager?

  Mvh Charlotte

 5. Hej Charlotte

  Ingen ved rigtig om lærketræsolie eller linolie forlænger levetiden for lærketræ, som har permanent jordkontakt indvendig i højbedet. Nogle anbefaler at beklæde højbedet indvendig med plastik. Dermed har jorden ikke direkte kontakt med lærketræet.
  Træolie skader ikke planterne. Sørg for at olien er tørret godt inden jord påfyldning.

  Hilsen
  Thule

 6. Hej
  Hvornår har i højbede i lærketræ på lager?

  1. Det har vi nu!

Der er lukket for kommentarer.