Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Vintertid er tid til havedrømme

Vintertid er ikke oplagt havetid. Hvem har lyst til at tilbringe tiden i haven, når træerne er nøgne, temperaturen er på frysepunktet, eller det blæser og regner? Så lokker pladsen i den lune stue måske mere. Men der kan man jo bruge tiden på at drømme og lægge planer for haven…

For havearkitekt Anne Marie Skjødt, der er indehaver af Havearkitekten.dk i Rungsted, er vinteren en travl og god periode. God fordi kunden ikke kommer i sidste øjeblik med et ønske om en ny have, men har god tid til at få tænkt og snakket havedrømmene igennem og være klar til at realisere drømmene, inden foråret og en ny havesæson melder sig.

Smukt havemiljø med plantekasser i flere højder fra Land Højbede
Haven her er en af de mange, som havearkitekt Anne Marie Skjødt har hjulpet med at indrette, så alle havedrømmene kunne gå i opfyldelse.

 

Mange forskellige typer haver

Som havearkitekt kommer Anne Marie Skjødt ud til mange forskellige typer haver f.eks. små gårdhaver, hvor der skal være dejlige uderum, der ligger i forlængelse af huset og skal fremstå pæne året rundt. Rækkehushaver, der skal rumme forskellige elementer på lidt plads, hvilket kan give spændende og flotte løsninger – helt som et puslespil, hvor alt skal gå op. Villahaver med meget plads til store terrasseområder, leg, køkkenhaver, bærbuske, hyggekroge og en stor græsplæne. Sommerhushaver, der skal være nemme at vedligeholde, da man er væk i lange perioder, og når man er der, skal den være nem at vedligeholde. Store landbohaver, der flyder ud i landskabet og gerne skal blive en del af de landlige omgivelser og ikke ligne en fremmed ø.

Land Modern forlænget plantekasse i Magnelis galvaniseret stål fra Land Højbede.jpg

Romantisk eller minimalistisk.

Det der gør havearkitektens arbejde spændende, siger Anne Marie, er at hver have er en helt ny opgave med nye familier med nye ønsker og behov. Nogle elsker den romantiske have med bløde bugtede former, der griber ind og ud imellem hinanden med frodige, blomstrende bede. Andre foretrækker en minimalistisk have med karakterfulde, stramme linjer, der spiller op til hinanden og skaber en flot ro og helt klar formgivning. I farvevalget er der meget forskel på, om man ønsker lyse pastelfarver, der roligt glider over i hinanden – brudt af små kontraster, eller om man er til de intense pink, røde og mørkviolette farver. Andre ønsker de gyldne, flammende farver. Og der er planter, der kan opfylde alle ønsker.

Land Modern højbed i galvaniseret størrelse 40x240 cm fra Land Højbede

 

Højbede i haven

En haveplan kan indeholde formgivning af nye terrasser og bede, køkkenhave, legeområde o.s.v. Hvordan er det flottest og nemmest at indrette sin køkkenhave eller sine krydderurtebede? Hvilke bedkanter skal man vælge, og hvilke flotte mønstre kan man opbygge sine højbede i, så køkkenhaven eller krydderurtebedene fremstår som et flot og kønt rum i haven at kigge på hele året igennem? Det er netop flot, og samtidig meget overskueligt, at inddele sin køkkenhave i højbede frem for at der blot ligger et stort areal med opgravet jord. Med bedkanter kan man lave et flot mønster, hvor højbedene skaber rum med lige linjer og lange kig mellem bedene eller med masser af hjørner og kroge, hvor bedene mødes eller forskyder sig mellem hinanden. Det gør selv køkkenhaven flot og dekorativ at kigge på hele året. Mellem højbedene opstår spændende stiforløb, og man kan åbne op for en lille siddeplads mellem alle sine højbede. Når køkkenhaven er opdelt bliver den mere overskuelig at plante til med forskellige urter i hver sit område, og plejen bliver meget nemmere at overse. Jeg anbefaler ofte netbutikken Land Højbede som bedkanter. Med disse plantekasser i jern med rusten overflade eller galvaniseret, har jeg mange former at vælge mellem.

Land Modern bænk mellem to plantekasser fra Land Højbede

Martin og Meretes drømmehave

En af de havedrømme, som Anne Marie Skjødt har været med til at realisere, er Merete og Martins. De drømte om at forvandle den bare plads foran deres nye drivhus til et skønt haverum med plads til både blomster, bær, urter og godt med siddepladser, hvorfra det hele kunne nydes. Merete og Martin valgte Land Modern plantekasser og bænkløsninger som en rød tråd gennem haverummet, og sammen med flotte belægningssten og en masse skønne planter udgør de en rigtig drømmehave!

Planen for Merete og Martins drømmehave

 

Skriv en kommentar

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.