Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Succes med tomater

Hvis du drømmer om at være selvforsynende med søde sommertomater – eller bare have en enkelt plante, I kan plukke lidt fra i ny og næ – er der nogle få tips, som er værd at kende. For det første er det vigtigt at vælge den rette sort. Nogle tomater egner sig godt til at dyrke på friland – det vil sige under åben himmel. Andre derimod, klarer sig langt bedre i det varmere drivhus (evt. i vindueskarmen).

Tomatblomster (Solanum lycopersicum) – Niek Willems

Der findes et hav af forskellige tomater, fra de helt små klasetomater, som kun bliver omkring 1 cm i diameter, til de kæmpestore bøftomater, som kan veje op til 1,3 kg – pr. stk! Søg efter sorterne på nettet, og find ud af, hvor du kan købe de tomater, der passer til dine dyrkningsmuligheder. De fleste planteskoler har et godt sortiment netop nu.

Cocktailtomater – Luigi Chiesa

Det er vigtigt, at dine tomater får masser af lys. De skal placeres et solrigt sted, og du skal sørge for, at der er god plads mellem planterne, så de ikke skygger for hinanden. Derudover skal planterne vokse i ordentligt jord med plads til at danne rødder. Det allerbedste er naturligvis, at sætte tomaterne i et højbed eller direkte i jorden. Men mange bruger også plantesække og kapilærkasser, og her er det optimalt kun at plante to tomater i sækkene i stedet for tre.

For at sikre tomaternes udvikling og den gode smag, kommer du ikke uden om masser af vand og gødning. For det er fra næringsstofferne og mineralerne, tomaterne henter deres saft og kraft, der omdannes til smag. Brug gerne en flydende (organisk) gødning, hver gang du vander. Dyrker du i kapilærkasser, hældes gødningen i vandet under tomaterne.

Mange tomater i mange farver

Sidst, men ikke mindst skal du huske at knibe de små skud, der kommer i hjørnet mellem stængel og blade. Ellers bruger tomatplanterne deres kraft på at sætte sideskud i stedet for blomster.

Skriv en kommentar

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.