Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Sådan dyrker du bønner!

Det er skønt at have en køkkenhave og dyrke sine egne grøntsager. Der findes få ting, som er så tilfredsstillende som at gå ud i haven og høste sine egne grøntsager. Hvis man gerne vil dyrke noget med et stort udbytte, så er bønner en rigtig god afgrøde. De kræver ikke meget pleje, til gengæld giver de et stort udbytte af lækre, friske og sprøde bønner, som slår de butikskøbte med længder!

Land Modern plantekasser i corten og galvaniseret bygget op som et fint landskab med sæder i mahogni og skønne bønner, fra Land Højbede
Bønner er faktisk smukke planter, ikke mindst de klatrende stangbønner. Her er en skøn sort med sorte bønner brugt i vores inspirationshave Det rummelige haverum på haveudstillingen Cph Harden 2019.

Bønner er som regel nemme at dyrke, og de findes i et væld af forskellige farver, former og varianter. De kommer i grønne, gule, lilla og plettede, og planterne kan være alt fra små buskbønner på 50 cm til meterhøje planter, med gigantiske bønnebælge. 

Hvordan dyrker man bønner

Bønner kan godt lide god varme, og derfor er det også en rigtig god efterafgrøde, som man kan plante ud ret sent på sæsonen. 

Bønnerne kan forspires fra begyndelsen af maj indendørs. Eller sås på friland fra midt maj (hvis det ikke er meget koldt stadig). Bønner kræver meget varme, det bedste resultat opnås derved med at vente til 1 juni med at så bønnerne på friland. Bønnerne vokser rigtig hurtigt, og de kan derfor sagtens nå at blive store, selvom du venter til juni eller juli med at putte dem i jorden. 

Bønner er en god efterafgrøde at så, efter man har høstet de første kartofler, radiser eller salater. 

Frøene skal sås med en afstand på 15-20 cm mellem planterne og 20 cm mellem rækkerne. Du kan også sagtens så dem lidt tættere i krukke eller i højbed. Alt efter typen af bønner du vælger, behøver de høje sorter et stativ at støtte sig til. Læg evt. frøene i blød i omkring 8 timer, inden de skal i jorden, dette fremmer spiringen. Der går ca. to måneder, fra man sår, til man kan høste. Bønnerne behøver ikke gødning, da planterne er kvælstoffikserende.

Hestebønner i højbedetrappe fra Land Højbede

Læs hvordan du dyrker hestebønner

Skriv en kommentar