Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Så er der plantet og sået i højbedet

Endelig kom tiden til hvor jeg kan begynde at få sået og plantet i højbedet. Her i familien elsker vi løg og desuden er det en af de nemmeste grønsager at dyrke selv. Du kan ikke tage fejl af hvornår du skal tage dem op. Det bestemmer du selv alt efter størrelse. Inde ved kanten til næste højbed har jeg i to x to rækker sat løg og i de to næste er sat vinterporrer. Vinterporrer er også en meget nem grønsag og det er fantastisk at have dem igennem hele vinteren. Jeg lader dem som regel stå det meste af vinteren i selve bedet. Selvfølgelig afhængig af hvor meget frost og sne vinteren byder på. Vi  bruger en stor del porrer igennem hele vinteren, så rent økonomisk kan det også betale sig at dyrke porren, hvis man bruger en del.

Højbedet er ved at blive sået og plantet til.

Øverst har jeg valgt at have 2 planter og desværre er jeg ikke helt sikker på om det er en græskar, squash eller drueagurk. Jeg har selv forkultiveret alle planterne i mit drivhus men pludselig en dag var der gået bladlus i en stor del af planterne. Så det handlede om bare at få alt ud af drivhuset. Jeg havde forkultiveret en hel del ca. 80 planter af de nævnte sorter men ikke alle havde planteskilte men stod på rækker i drivhuset. Det er også dejligt med små overrraskelser så vi venter med spænding på hvad der dukker op til sommer på øverste “etage” i højbedet.

 

Spændende hvilke planter der er på øverste “etage” i højbedet.

Jeg er begyndt at så i de yderste bede af stjernen. Ved siden af løgene som jeg har sat har jeg sået gulerødder. De er med vilje sat ved siden af hinanden da gulerødderne kan blive angrebet af gulerødsfluen men denne flue kan ikke lide lugten af løg. Så derfor er  de placeret ved siden af hinanden. Desuden har jeg placeret tagestes rundt om i bedet for at afhjælpe mod diverse skadedyr.

Den inderste kreds er nu sået til med porrer, løg og rødbeder. Sidstnævnte er noget jeg altid har haft i køkkenhaven. Jeg sylter selv de rødbeder som vi bruger igennem hele året. Desuden bruger jeg dem også til råkost. De er nemme at have i køkkenhaven og giver et stort udbytte ift. den arbejdsindsats som jeg plejer at lægge i dem :).

En anden trekant er blevet sået til med skiftevis pluksalat og radiser. Jeg sår altid salat og radiser løbende hen over sommeren så vi altid har nye friske grønsager. Af salat har jeg valgt 3 sorter i år nemlig pluksalat, hovedsalat og kinakål. Det lyder måske ikke så eksotisk, men det er det vi og især børnene kan lide. Radiser har jeg valgt 2 slags – en lang slank radise og den lille buttede radise som begge smager skønt.

Jeg er endnu ikke helt færdig med at så hele højbedet til da jeg blev overhalet indenom af en regnbyge som varede længe nok at både bedet og jeg var drivvåde så fortsætter såningen her i weekenden.

 

Skriv en kommentar

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.