Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Nu kan du plante (sommerblomster) i krukker

Nu vi er kommet ind i maj, er risikoen for nattefrost formentligt ovre. Det betyder, at det er tid til at plante krukker og altankasser til med sommerblomster. Spanske margueritter, petunia, pelargonie og tvillingeblomst er oplagte emner, og de blomstrer stort set hele sommerhalvåret. Men blomsterbutikker og havecentre bugner af interessante og anderledes sommerblomster, så har du lyst til noget helt andet, er der masser af muligheder.

 

Du kan selvfølgelig plante en enkelt type sommerblomst i hver krukke, men der er flere fordele ved at vælge forskellige slags i samme potte. Først og fremmest sikrer du sig et konstant blomsterflor med forskellige planter, da de vil blomstre forskelligt anhængigt af temperatur og lys. Derudover findes der et væld af sommerblomster i changerende  kulører, der smukt komplimenterer hinanden. Prøv for eksempel at mikse kløver med mørkerøde blade og gule blomster med en stribet petunia i violet og gul, samt gule tagetes. En fin og usædvanlig kombination, som nok skal vække opmærksomhed.

Staude

En anden mulighed er, at du kan plante dine krukker til med stauder. Lav eksempelvis et ”staudebed” med 3-5 krukker tilplantet med hosta, storkenæb, ærenpris og græsser, og stil dem tæt sammen, så de danner en større gruppe.

Uanset om du vælger sommerblomster eller stauder i krukker, er det vigtigt at passe dem med vand og gødning. Planterne kan ikke selv forsyne sig med dette, som hvis de var plantet direkte i jorden. Til gengæld har krukkerne den fordel, at de kan rykkes rundt efter behov – så du i et snuptag kan ændre udtrykket på terrassen eller rundt omkring i haven.

Højbede på hjul