Lavendel og højbede

På vores sydvendte mur under tagudhænget har vi lavendel i alle vores højbede i forskellige højde. De er smukke hver år og de kræver næsten ingen pleje. Kun – at de skal klippes ned hvert år i april måned til en højde på ca. 10 cm og gerne let buet. Dette er meget vigtig at få gjort ellers får den ikke denne smukke kuppel formet facon. Vi vander sjældent planterne. Lavendel er nøjsom.

015
Lavendel i et højbed 40×40 cm rust

 

For mange år siden havde min kone Marie Sohl og jeg et boligtekstil firma. Vi lavede duge, dækkeservietter og andre ting til bord og køkkenet. Marie designede alle mønstrene og et år tegnede hun et Provence mønster. Ud af dette mønster klippede og syede vi små poser, hvori vi fyldte tørrede lavendel. Vi købte store sækker med duftende tørrede lavendel fra en dansk grossist. Posen blev lukket med en snor og en etiket, hvor der beskrives, at det anbefales at lægge posen ind i klædeskabet, da duften fra lavendel forhindrer hovedpine.

Når jeg går ud af hoveddøren og ned til bilen i carporten, går jeg hen til min favorit lavendel, der står i et højbed 50 cm over jorden – dasker hånden igennem den store lavendel og dufter. God tur.

 

 

Skriv en kommentar