Kaktusfigen eller…

I vinter fik jeg nogle figengrene forærende. I skyndingen stak jeg dem ned i et par urtepotter med kaktus i vindueskarmen i stuen. De begyndte straks at sætte fine grønne knopper, men inden rødderne skulle få for godt fat i kaktuskrukkerne, måtte jeg hellere få dem flyttet til egne krukker. Den anden aften fik jeg endelig tid.

Til formålet havde jeg indkøbt en pose almindelig pottejord, som er godt gødet på forhånd. Når planterne forhåbentlig rigtig begynder at få fat, skal de have mere gødning. Jeg har ladet mig fortælle, at man kan få særlige gødningsblandinger til figentræer. Det må jeg undersøge nærmere… Godt med vand skal de selvfølgelig også have, men ikke så meget, at grenene rådner i stedet for at spire.

Senere på foråret skal figengrenene flyttes ud i drivhuset, og siden håber jeg at kunne få dem til at trives udenfor på en lun plads i haven. Jeg har plantet grenene i to krukker, så jeg kan stille dem forskellige steder og holde øje med, hvor de trives bedst.

Mine tænder løber allerede i vand ved tanken om at kunne plukke egne figner i haven. Og figenblade kan ikke kun bruges til at skjule ting, de er også virkeligt smukke i sig selv som dekoration. Men men men… nu skal man ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt. Jeg krydser fingre for, at figengrenene vil slå rod i mine krukker!

figentræer

3 kommentarer til “Kaktusfigen eller…”

 1. Hej Annne
  Det lyder spændende med dit projekt om at kunne få et figentræ. Håber du vil følge op på forløbet.
  Det er det rigtige tidspunk nu, at plante planter om i februar. Jeg har plukket en kaktus på Tenerife, som jeg har plantet ud. Den hedder Kristi Tornekrone, fordi den har lange pigge og røde blomster som blod. Jeg kikker til den flere gange om ugen.

  Hilsen
  Marie Sohl

  Svar
  • Hej Marie

   Det lyder også spændende med din kaktus, og fint med de blodrøde blomster. Jeg har selv prøvet at spire kaktus i vindueskarmen med frø fra en stor, gammel kaktus i Botanisk Have. Det var sorten, der populært kaldes Svigermors Marokkopude og ligner …ja, en marokkopude. De små spirer ser skægge ud, synes jeg – små lysegrønne bobler, der kigger frem. Efter flere år er mine hjemmespirede kaktus stadig ikke mere end 5 cm høje, men fine er de!

   Jeg skal nok følge op på figenprojektet, efterhånden som grenene forhåbentlig begynder at sætte rod og gro. Under alle omstændigheder kommer der nok også til at gå nogle år, før jeg kan høste figner.

   Mange hilsner
   Anne

   Svar

Skriv en kommentar