Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Hvad kan dyrkes i plantekummer og krukker?

I princippet kan du dyrke de samme planter i kummer og krukker som i et almindeligt plantebed, men nogle egner sig bedre end andre.  Som hovedregel skal planternes rodnet ikke være alt for sart med hensyn til udtørring og trange pladsforhold, men ellers er der meget vide muligheder:

Flerårige planter i kummer og krukker

Der er meget at vælge imellem blandt de flerårige planter. De skal bare kunne blomstre i en nogenlunde ung alder. Eksempler på gode krukkeplanter af den længelevende slags er roser, hortensiaer, sommerfuglebuske, buksbom, taks, lavendel og hibiscus. De kan alle holde til at stå ude hele året, hvis det er i nærheden af husets lune mure, og de bliver beskyttet mod vinterens nedbør.

højt højbed med buskbom

Følsomme planter i flytbare beholdere

Krukker og mobile plantekummer er også velegnede til buske og knolde, som skal tages ind i frostfrie rum om vinteren. Det kunne være fuchsia, engletrompeter, dahlia, gladiolus, knoldbegonier, figen, oliven, citrus- og oliventræer. I et mobilt højbed med hjul kan de let rulles ind på en passende vinterplads.

højbede med hjul

Stauder i blomsterkasser og krukker

Velegnede stauder i Land Circles krukker og plantekasser er især hosta, storkenæb, lupiner, alunrod, græsser, katteurt, staudesalvier, løvefod, pæoner, sankthansurt, kæmpestenbræk og så videre. Hvis de kan klippes ned efter blomstringen og derefter blomstre på ny, er lykken gjort.

pæoner i plantekumme

Træer i plantekasser

Små træer af pil, ærtetræer, roser, japanske ahorn og laurbærkirsebær er også fine til at plante i plantekummer og krukker.

opstammet stedsegrøn busk i højbed

Krukker og plantekummer som urtebed

Endelig kan du kaste dig ud i at dyrke små urtehaver i Land Circles krukker og kummer. Jordbær, salat, persille og alle krydderurter egner sig fortrinligt til formålet.

en pyramide af planter som højbed er perfekt til skjul

3 kommentarer til “Hvad kan dyrkes i plantekummer og krukker?”

 1. Hej.
  Jeg har brug for hjælp.
  Skal til at lave mit første højbed, glæder mig.
  Der hvor jeg gerne vil placere højbedet, er der åbent for vind fra nord.
  Er det dårligt med vind(blæst) fra nord, hen over bedene?

  De bedste hilsner Susanne.

  Svar
 2. Hej Susanne

  Du kan sagtens placere et højbed på en plads med meget vind, så længe du undgår at plante vindfølsomme planter i bedet. Vi har selv plantet Sankt Hans Urt i en lidt forblæst passage i haven. Sankt Hans Urt er en alpeplante og derfor vant til barske vejrforhold. Andre blomster og urter, som trives i vinden, er fx stedmoderblomst, timian og lyng.

  Planter du mindre træer og buske i højbedet, kan du faktisk bruge det som læskærm. Træer og buske, som trives under blæsende forhold, er fx buksbom, hjortetaktræ, havtorn, vedbend, snebær og rhododendron.

  Husk, hvis du planter surbundsplanter som lyng og rhododendron, at bruge særlig surbundsjord eller at blande spagnum i din almindelige plantejord.

  Rigtig god fornøjelse med højbedet!

  Mange hilsner
  Anne

  Svar
 3. Kan jeg få en pris på
  20 stk. Galvaniserede plantekummer
  H40 x b40 x L120 cm inkl. Bundplade m/hjul
  Skal bruges til videre salg – så en skarp pris

  Mvh. Henrik Jakobsen
  In-style kontorbeplantning
  50933669

  Svar

Skriv en kommentar