Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Højbedet er gjort klar til vinteren

To af mine højbede er placeret på terrassen hvor man kan se dem fra huset. Det giver nogle andre muligheder her om vinteren.

Det ene højbed står med krydderurter som stadig strutter af grøn velvilje og jeg er meget spændt på hvornår de bukker under for den kommende kulde og frost. Jeg har dækket det med gran i øverste lag hvor jeg har sat hvidløg. Lige nu er der bar jord og jeg synes det ville pynte med lidt grønt indover over bedet.

Højbedet rhomben som står på den anden side af vores terrasse, hvor vi har udgang fra huset kan selvsagt ses inde fra huset. Her vælger jeg at gøre lidt mere ud af vinterpyntningen. Lige nu er selve bedet dækket med gran og ovenpå er der lagt forskellige græskar til pynt. Desuden er der små keramik græskar som har været tændt de sidste par uger. Det er (u)hyggeligt om aftenen når børnene har tændt lys i de små græskar hoveder og de står i bedet med deres “smil” og store øjne.

 

Højbedet er klasket sammen efter nattens frost.

Senere hen i november måned pynter jeg den mere op så den er rigtig julepyntet med lyskæder og hvad der hører sig julen til. Vi bor ude på landet hvor der ikke er meget lys og man kan ikke se lys fra nabo gårdene, så vi har altid lys rundt omkring i vintermørket. Den opmærksomme læser vil måske have bemærket at jeg har flyttet alle planter fra rhomben. De skønne små isbegonia holdt ikke til den smule nattefrost som kom for en uges tid siden og klaskede helt sammen. Men da jeg var ved at tage dem op opdagede jeg lige pludselig at de var fyldt med frø. Så nu er der taget frø i massevis som står og tørrer i hvide plastik krus og er klar til at blive pakket ned. Så de er klar til forårets frøsåning. Det var en dejlig overraskelse.

Trompetblomsterne klarede frosten men hang lidt med bladene. Jeg besluttede at klippe begge trompet blomster ned og nu står de godt placeret med “fødderne” i en balje inde i drivhuset. Der er lige nu en fin temperatur til dem inden at kulden også får overtaget inde i drivhuset. Jeg har valgt at overvintre mine trompetblomster. Jeg har hørt om flere som ikke beholder dem vinteren over men derimod køber nye hvert år. Trompetblomster kan få en meget tyk stamme og blive store når de overvintres. Så det er da et forsøg værd når nu jeg har pladsen og en del andre planter som også skal overvintres.

Trompetblomsterne står med “fødderne” solidt plantet i en balje og venter på at blive flyttet i et frostfrit rum når frosten kommer.

 

 

En kommentar til “Højbedet er gjort klar til vinteren”

  1. Pingback: Landplanter | Et nyt haveår.

Skriv en kommentar