Haveindretning

Kære besøgende. Mit navn er Thule Jessen og jeg har lavet og leveret Land Højbede til danske kunder i snart 10 år nu. Jeg har ikke haft lyst og dermed ikke brugt tid på at skrive her i dette forum. Jeg har været så heldig, at min svigerdatter havde evner og lyst til at skrive. Nu har Anne fået et barn og dermed andet at tænke på end at skrive. Så – nu har mit indre stemme sagt til mig – tag dig sammen og skriv. Hermed begynder jeg.

For nogle dage siden kørte jeg til Fjelstrup ved Haderslev for at besøge Margit Rasmussen. Margit bestilte for 5 år siden højbede til sin have. Hun havde besluttet, at nu skulle haven være lettere at passe. En del af haven skulle inddeles i overskuelige rum med plantekasser i forskellige former og vi blev den udvalgte leverandør. Margit havde studeret vores website for forskellige modeller. Hun er så kreativ, at hun har lavet sin egen haveindretning. Endvidere har Margit designet et højbede model, som er en aflang blomsterkasse med spidse gavle. En udgave vi ikke har i netbutikken.

Margits haveindretning er inddelt i 2 niveauer. Øverste niveau er terrassen og græsplænen på nederste niveau er Land Højbede. Først planerede Margit den del af køkkenhaven, hvor højbedene skulle være, derefter blev der lagt sort plastic på. Højbedene blev placeret på forskellige måder og der blev klippet hul i den sorte plastic, hvor højbedene er anbragt og mulden kom i højbedene. Til sidst blev der lagt grus rundt om højbedene.

Margit anvender højbedene på sin egen måde, som jeg synes er spændende og interessant. Hun får i løbet af sommeren op til 3 forskellige afgrøder i et højbed.

Skriv en kommentar