Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Højbede med espalier på hjul

espalier ved havedøren
Med et smukt udført espalier kommer slyngplanter og omgivelser til deres ret

Nyhed 2011!

Med espalier får højbedet en anden dimension – det giver nye muligheder og oplevelser.

Formålet med espalier er først og fremmest at give plads til klatreplanter – alle de vækster, som søger opad, og som har brug for noget at støtte sig til undervejs. Derved får man mulighed for at tænke vertikalt, når haven planlægges. Når espalieret tilmed er skulpturelt udformet, får det ikke kun en brugsmæssig værdi, men bliver i lige så høj grad en visuel gevinst.

Som noget nyt lancerer Land Højbede i 2011 mobile højbede med espalier. Højbedene med espalier måler 40 x 40 cm. Med hjul under, så de let kan flyttes rundt, er der mange anvendelsesmuligheder. I en lille have er det oplagt at bruge klatreplanter, som jo fylder mest i højden. Stil et espalier på terrassen, hvor det er smukt at se på og giver god læ. Da vinden kan komme fra forskellige retninger, flytter du espalieret til det sted der giver læ. Er solens stråler for stærke, kan det flytbare espalier give skygger på det sted, du ønsker. Endvidere kan espalieret danne en beskyttende hæk til naboen.

Uden hjul egner espalieret sig også rigtig godt til en placering i staudebedet, mellem de lavere planter. Her vil det være med til at skabe fokus og give mulighed for klatreplanter, som ellers mest placeres op ad mure eller egentlige klatrestativer.

Man kan nøjes med et enkelt markant indslag eller placere en række af espalierer i bedet, med regelmæssige mellemrum. Det giver også en spændende virkning med en hel gruppe, samlet på et udvalgt sted. En række af højbede med espalier, stillet på lige line er et flot visuelt indslag i haven. Stil dem for eksempel på hver side af havegangen op mod huset eller langs en mur. Derved bliver rækken af knejsende obelisker en stærk faktor i havens design.

Planter? Der er rig mulighed for at vælge og vrage mellem egnede planter til højbede med espalier. Nogle klatreplanter har tendens til at blive lidt bare forneden, men det kan man klare med et supplement af bundbeplantning. Man bør vælge planter med forholdsvis moderat vækst – eller som er lette at beskære til den rette størrelse.

Enårige klatreplanter:

Pragtsnerle

Lathyrus (fås også som flerårig)

Spiseærter

Bønner

Flerårige klatreplanter:

Klematis

Kaprifolie

Akebia

Slyngrose

Land Højbede med espalier fås i to udgaver. Med rusten overflade til 788,00 kr. og galvaniseret til 888,00 kr.

De mobile højbede med espalier kan købes i Land Højbedes netbutik fra foråret 2011, men har du lyst til at tyvstarte med et espalier med hjul inden da, så send en mail til info@landhojbede.dk eller ring til Thule Jessen på 4029 5999

indgangsparti med espalier
Et højbed med espalier på hver side af indgangsdøren byder gæster velkommen

En kommentar til “Højbede med espalier på hjul”

Skriv en kommentar