Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

Få fred for dræbersneglene

Der er både godt og dårligt nyt til haveejerne. Den dårlige nyhed er, at det er blevet dræbersneglevejr. Den gode er, at der faktisk er måder at undgå, at sneglene trækker deres slimede og ødelæggende spor overalt i haven.

En våd forsommer er lige sagen for dræbersneglen – den berygtede iberiske skovsnegl, som fra begyndelsen af 1990’erne har bredt sig i de danske haver og er blevet et af haveejernes værste mareridt. Den forslugne snegl har, som navnet antyder, sin oprindelse på den iberiske halvø (Spanien og Portugal), men den har vist sig at stortrives i det fugtigere nordeuropæiske klima, hvor den ikke så let bliver svedet væk under sommerens sol og tørke.

sneglestop højbed stor aflang 60x240 cm
Sneglestop monteret på et stort aflangt højbed

I 2008 erkendte Miljøministeriet, at dræbersneglen er kommet for at blive. Alligevel har mange haveejerne kunnet drage et lettelsens suk de seneste par år, hvor varme og tørre forsomre har holdt bestanden nogenlunde i ave. Dette års våde majvejr truer til gengæld med at give snegleplagen fornyet styrke.

sneglestop højbed lille aflang 40X80 cm
Et blomsterbed fri for dræbersnegle både dufter og ser godt ud

Det kræver ihærdighed og vedholdenhed at forsøge at holde sneglene ude af haven. De kan komme krybende fra nabohaver eller komme til haven som æg, der gemmer sig på fodtøj eller i jord og potter. Når først de er der, kan de brede sig hurtigt. De fleste har sikkert venner, bekendte eller kollegaer, som kan fortælle om daglige indsamlinger af flere spandfulde snegle, der så skal skaffes af vejen for at undgå, at problemet breder sig yderligere. Selv nok så hyppige og grundige indsamlinger kan dog ikke garantere mod, at sneglene når at forgribe sig på køkkenhaven og blomsterbedene først.

sneglestop højbed kvadrat 60X60 cm
Sneglestoppet giver et funktionalistisk præg til både højbedet og sommerhuset

En mere effektiv og mindre tidskrævende måde at beskytte havens planter er at anvende sneglehegn, som sneglene ikke kan kravle over. Højbede med påsat sneglekant giver en ekstra sikkerhed, fordi man ikke træder i højbedene med fodtøj, der kan være inficeret med snegleæg. Land Højbede har netop introduceret sneglestop til deres modulopbyggede højbede. Sneglestoppene er kanter monteret på højbedets sider i en vinkel på 45 grader, så sneglene ikke kan krybe op i højbedet. De fås til højbede i en række forskellige størrelser og med både galvaniseret og rusten overflade. Pris eksempel: 80 x 240 cm i rust med sneglestop koster 948,00 kr – 80 x 80 cm galvaniseret med sneglestop koster 588,00 kr.

En blanding af salt og brun sæbe smurt ud på undersiden af sneglestoppet giver også ekstra beskyttelse. Så kan sneglene bare komme an…

Skriv en kommentar