Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

5 gode råd til haven i marts

Efter hvad der føles som verdens længste og vådeste februar nogensinde, gjorde marts endelig sin entré. Nu er det officielt forår, og det kribler i fingrene for at komme i gang, men det er stadig meget tidligt på sæsonen, så her kommer 5 gode råd til, hvad du kan gøre i haven i marts.

1. Vær tålmodig

Selvom det har været en utrolig mild vinter, uden den store frost, så har marts normalt omkring 18-20 nætter med frost. Du må derfor have tålmodighed, slå koldt vand i blodet, og vente tålmodigt til jordtemperaturen er højere, før du begynder at plante og så.

Måling af jordtemperatur i højbed i rustent jern med purløg
Giv dine urter og andre planter et forspring om foråret. Jorden i et højbed bliver hurtigere varmet igennem af solen.

2. Fjern mos fra græsplænen

Marts og april er det bedste tidspunkt at fjerne mos fra græsplænen, hvis man ikke vil have det der. I foråret sidder mospuderne ofte løst og kan fjernes med en rive eller en elektrisk mosfjerner.

Læs mere om forårsrengøring i haven her

3. Gør køkkenhaven klar

Hvis du har en køkkenhave, er nu et godt tidspunkt at gøre den klar til en ny sæson. Hvis du har højbede, er det tid til at toppe dem op med jord eller kompost. Fjern ukrudtet nu, mens det stadig kun er spæde spirer og spar dig selv for en masse arbejde senere på sæsonen. Hvis du gerne vil dyrke tidlige kartofler, kan du rulle sort plast ud over jorden, på den måde varmes jordstykket op, og du kan få et lille forspring.

Læs om 5 ting du kan forspire i marts

Ekstra lange højbede i galvaniseret jern fra Land Højbede brugt som køkkenhave

4. Beskær træer og buske

Marts er en god måned til at beskære træer og buske. Du kan beskære alle frugttræer og bærbuske, pånær kirsebær og blommer, i marts.

Læs om hvordan du kan tage stiklinger af dine bærbuske her.

5. Driv dine rabarber frem

Hvis du gerne vil have tidlige rabarber (og hvem vil ikke det?), så kan du drive dem frem. Det er simpelt, man sætter en stor plastik urtepotte over planten, så vil planten strække sig mod det sparsomme lys der kommer fra toppen og vokse hurtigere. Du kan også sætte en drivklokke over, og herved give den ekstra varme, som vil øge dens vækst.

Hvad plejer du ellers at lave i haven i marts?

2 kommentarer til “5 gode råd til haven i marts”

Skriv en kommentar