Prisbelønnet design

Dansk produceret

Leveringstid 1-5 dage

Gratis levering over 1500 kr

Besøg os / afhent på Amager

5 luftrensende planter der forbedrer dit indeklima!

Stueplanter er blevet hipt igen. Hvor det tidligere har været forbundet med den ældre generation at have stueplanter, så er de unge nu kommet med. Der bliver indrettet med planter som aldrig før. Der er mange årsager til at omgive sig med planter – Det er flot, det er hyggeligt at gå og nusse om sine planter og så kan planter faktisk også hjælpe på indeklimaet! I dette indlæg præsenterer vi 5 luftrensende planter.

kaktus i mobilt højbed

 

Her kommer en liste over 5 luftrensende planter som forbedre dit indeklima!

Guldpalme

Chrysalidocarpus lutescens

Guldpalmen foretrækker en ret lys placering men ikke i direkte sol. Den vil helst holdes fugtig og bør vandes 1-2 gange om ugen. Den bryder sig ikke om temperaturer under 18 grader. Den bør gødes en gang imellem. Den blomstrer med gule blomster. Planten er luftrensende og en af de bedste til det!40 x 40 cm plantekumme i corten med palme

Efeu

Hedera

Efeu er egentlig en lidt upopulær plante i haven, grundet dens formidable evne til at brede sig og være svær at udrydde. Men hvad mange ikke ved er at den faktisk også kan dyrkes indendørs, og at den er en god luftrenser. Den trives fint i skygge og den skal gerne holdes fugtig i foråret og henover sommeren. Om vinteren må den gerne tørre lidt ud.

Fredslilje

Spathiphyllum

Fredsliljen foretrækker at stå i skygge eller halvskygge. Den kræver rimelig meget vand, vand den gerne grundigt en gang om ugen. Den blomstrer i 2 til 10 uger af gangen og holder så pause i et par måneder, før den blomstrer igen. Det er bedst hvis man fjerner de afblomstrede blomsterstilke. Planten bør gødes en gang imellem.

Guldranke

Spathiphyllum

Guldranken har en flot klatrende eller hængende vækst. Den vil helst stå lyst men ikke i direkte sol, den tåler en del skygge. Den kan ikke lide at blive overvandet og har godt af at tørre ud i mellem vandinger. Den er derfor ret nem at passe. Den kræver heller ikke meget gødning. Guldranken skulle eftersigende fjerne formaldehyd og andre kemikalier fra luften.

Aloe Vera

Aloë vera

Aloe Vera er en plante de fleste kender. Aloe Vera kræver ikke meget pasning. Den tåler at tørre ud og den kan stå både i sol og i skygge. Udover at rense luften er den en utrolig nyttig plante, da den kan hjælpe med at lindre solskoldninger og andre forbrændinger. Det er en lægeplante som ofte er brugt i cremer og kosmetik. Aloe Vera laver flittigt nye skud og kan derfor ofte deles, så du har flere planter til dig selv eller til venner og familie.

 

Selvvandingskrukker til den travle gartner

Et problem man tit har med sine stueplanter er, at man glemmer at vande dem. Man har alle de gode intentioner når man køber planten, men i en travl hverdag bliver det hurtigt glemt. Derfor kan det være en god idé at have sine planter i selvvandingskrukker. På denne måde skal man sjældent fylde vand på, og planterne passer bare sig selv.

Hos Land tilbyder vi selvvandingsindsatser til vores nye plantekummer. Med dem kan du bruge plantekummerne indendørs og du behøver ikke at bekymre dig særligt om vandingen.

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar